Gode gerninger for 41.050 kroner

I forbindelse med Danmarks Indsamlingen udførte Lejre Kommunes børn 1642 gode gerninger, som blev omsat til et flot bidrag til den landsdækkende indsamling. - Det har fået børnene til at reflektere over, hvad det vil sige at gøre en god gerning, fortæller souschef for Lejre Bibliotek & Arkiv, Gunvor Eggert.

Skrevet den. 5. februar 2014

I et samarbejde mellem Lejres biblioteker, Palles Gavebod, DR Ramasjang og LEGO Fonden blev alle børn i kommunen opfordret til at gøre gode gerninger for at støtte Danmarks Indsamlingen.

Alle gode gerninger kunne udløse et såkaldt "godhedsbevis" på biblioteket, og for hvert godhedsbevis gav LEGO Fonden 25 kr. til Danmarks Indsamlingen.

Det skortede da heller ikke på idéerne, da Lejres børn skulle udføre de gode gerninger, fortæller souschef for Lejre Bibliotek & Arkiv, Gunvor Eggert:

- Der er blevet dækket bord, vasket op og tømt opvaskemaskine til den helt store guldmedalje. En dreng har også hjulpet sin far med at lave bil, en anden har fulgt nabodrengen i skole og en tredje har skrevet til os, at han har smilet til en gammel mand, fortæller hun.

Lejre-børnenes bidrag blev en del af det samlede resultat af Danmarks Indsamlingen, der endte på i alt 87 millioner kroner. Til dette resultat bidrog de danske børn med 206.000 gode gerninger som via LEGO Fonden blev til et kontant tilskud til indsamlingen.

Om Danmarks Indsamling 2014: 
Danmarks Indsamling 2014 er en fælles indsamling til fordel for projekter rundt i verden, som DR og 12 af Danmarks største humanitære organisationer står bag. Danmarks Indsamling blev afholdt første gang i februar 2007 og har samlet mere end 500 millioner kroner ind til livsvigtige projekter.