Borgerpuljen kan hjælpe din grønne idé på vej

Har du en grøn idé, så har Lejre Kommune i 2014 afsat 100.000 kroner i Borgerpuljen – pengene er øremærket til lokale aktiviteter, der kommer flere til gode og som nu, eller på sigt skaber handlemuligheder indenfor den grønne omstilling

Skrevet den. 19. februar 2014

Borgerpuljen støtter lokale økologi- og klimaaktiviteter i Lejre Kommune. Det kan for eksempel være arrangementer, der fremmer energibesparende adfærd, alternativ brug af grønne områder, mere cyklisme eller noget helt fjerde.

Vandposter og byttemarked

I 2013 støttede Borgerpuljen vandpost og bord-bænkesæt til Paradisbakkernes nyttehaver i Hvalsø samt forskellige arrangementer på Lejre Høstfestival. I år er der indtil videre givet 3.000 kr i støtte til et nyt arrangement; et Børneloppemarked på Domus Felix i Lejre d. 23. marts kl. 11-14.
Loppemarkedet dækker alt indenfor kategorien "børn", dvs. tøj, sko, legetøj, spil, sportsudstyr osv. osv. Loppemarkedet arrangeres af fire Lejre-mødre, som vil skabe rammerne om en hyggelig og bæredygtig dag, hvor aflagte bamser, regntøj og fejlindkøbte sportssko kan vække glæde hos nye børn. Interesserede kan læse mere om arrangementet på facebook: Søg efter Børneloppemarked på Domus Felix i Lejre.

Mere af det grønne

Aktiviteterne skal støtte op om Lejre - Den Økologiske Kommune eller kommunens Klimaplan 2012-2020. Der er ikke krav om medfinansiering, men aktiviteter må meget gerne foregå i samarbejde med andre organisationer eller lignende i Lejre Kommune. Vigtigt for alle arrangementer er, at du selv er ansvarlig for gennemførelsen af projektet.

Sådan gør du:

Enhver borger, gruppe eller forening kan søge om støtte til aktiviteter og arrangementer, som afvikles i Lejre Kommune. Borgerpuljen kan søges løbende efter først til mølle-princippet. Der vil være ca. 2 ugers behandlingstid. Læs mere på www.lejre.dk eller kontakt Programleder for erhverv, klima og bæredygtighed Tina Unger på tiun@lejre.dk.