Nationalparken et stort skridt nærmere

Folketingets miljøordførere har nu alle sagt ja til, at miljøministeren kan sende det officielle forslag til nationalpark i offentlig høring. Stor glæde i projektets styregruppe og i Lejre, Frederikssund og Roskilde Byråd.

Skrevet den. 21. august 2014

Lejres forhenværende borgmester Flemming Jensen er formand for den styregruppe, der har udarbejdet oplægget. "Det er dejligt, at vi nu er så langt. Nu kommer der en meget formel høring om ministerens nationalparkforslag. Alle med ejendom i nationalparken vil modtage ministeriets informationsmateriale, og så håber vi på en god debat i høringsperioden. Vi er meget glade for, at det store flertal af lodsejerne nu er positive. Men det er fortsat vigtigt at lytte til de bekymringer, der kan være fra den ene eller anden side."

"Det er en stor glæde, at 10 års arbejde nu bærer frugt. Jeg ser meget frem til, at modtage miljøministerens formelle nationalparkforslag. Vi ved, at det bygger direkte på det forslag, vi i styregruppen og kommunerne har udarbejdet på baggrund af en lang og god dialog med alle parter", siger Lejres Borgmester Mette Touborg, formand for projektets nuværende bestyrelse.

Mette Touborg (Borgmester i Lejre, SF) og Kirsten Brosbøl (Miljøminister, S), besøgte den kommende nationalpark den 21. august 2014.
Mette Touborg (Borgmester i Lejre, SF) og Kirsten Brosbøl (Miljøminister, S), besøgte den kommende nationalpark den 21. august 2014.

"Nu skal vi ikke sælge bjørneskindet endnu, men jeg synes, det er en god dag. Jeg har brændt for denne nationalpark, og vi har også brændt os nogle gange undervejs", siger Roskildes Joy Mogensen. "Det er min oplevelse, at vi alle har lyttet, og alle er blevet klogere. Vi har et rigtig godt, robust og fælles nationalparkforslag nu, og jeg glæder mig til den offentlige høringsrunde, der kommer nu."

Borgmester i Frederikssund kommune John Schmidt Andersen er glad for, at der i Folketinget er den samme massive demokratiske opbakning som i de tre involverede kommuner. "Danmark bliver rigere af denne første nationalpark på Sjælland. Den skal værne om naturen, gøre den endnu dejligere og endnu mere levende. Lokalbefolkningen får også nye muligheder for vækst."

Miljøministerens forslag til nationalpark udsendes til alle lodsejere i nationalparkens område omkring 1. september. Derefter bliver der en høring med borgermøder m.v. frem mod årsskiftet.. En oprettelse af parken kan derefter ske ved, at ministeren udsteder Bekendtgørelsen herom.