INVITATION: Del det bedste ved dit Lejre!

Under overskriften ”LEJRE for LIVET” invitereres alle borgere, besøgende og erhvervsdrivende i Lejre Kommune til at fortælle, hvad de oplever er det helt særlige i kommunen. Målet er sammen at skabe en endnu bedre kommune.

Skrevet den. 26. august 2014

Ikke bare glittet papir

LEJRE for LIVET et titlen på arbejdet med Lejre Kommunes branding- og udviklingsstrategi, som en enig Kommunalbestyrelse står bag.

Kommunalbestyrelsen ønsker, at kommunen bliver bedre rustet til at håndterenogle af de udfordringer, der vil vise sig i de kommende år. Ikke mindst udfordringer med at skabe gode børnetilbud med de penge, kommunen har til rådighed, og udfordringer med at fastholde og videreudvikle livet i kommunens byer. Derfor skal Lejre for LIVET være meget mere end et pænt design.

- For nogle er "branding" noget med dyrt design og lækre logoer. For os er det afgørende, at strategien ikke bare tegner et glansbillede af virkeligheden, men rent faktisk bygger på de oplevelser, folk har: Dem der bor her, dem der arbejder her eller dem, der kommer på besøg. På den måde får vi også selv fokus på alt det potentiale, som vi har lige uden for døren, og andre uden for kommunegrænsen kan forhåbentlig også få øjnene op for det vi har: Hvad enten de har lyst til at besøge kommunen, starte virksomhed her eller se Lejre Kommune som et godt sted at bo, siger borgmester Mette Touborg.

Vær med

Hvad er det, der gør Lejre til et godt sted at bo? Et godt sted at gå i skole? Et godt sted at arbejde eller besøge? Det kan man være med til at sætte ord og billeder på i den kommende tid, hvor alle inviteres til at deltage på de sociale medier Instagram og Facebook, komme til stormøde eller - for de rigtig kreative: Aflevere et stykke musik, en skulptur eller et andet kunstværk på et af kommunens biblioteker. Idéen er at beskrive Lejre Kommunes positive kendetegn.

- Det er vigtigt, at vi med afsæt i Lejre Kommunes særkende kan tiltrække både børnefamilier der vil bo her, erhvervsdrivende der vil arbejde og drive virksomhed her - og ikke mindst turister og besøgende. Derfor håber vi, at alle der har noget at byde ind med i forhold til, hvordan Lejre Kommune kan skabe endnu bedre rammer for det gode liv, også vil gøre det som en del af denne proces, udtaler Grethe Saabye, formand for Udvalget for Erhverv & Turisme.

Lokale partnere

I den kommende tid vil flere lokale partnere være involveret i at synliggøre de lokale bidrag til LEJRE for LIVET. På Facebook.com/LEJREforLIVET vil der løbende blive bragt interviews - og Lejre Fotoklub kårer Ugens Billede fra Instagram #LEJREforLIVET.  

De input, der vil komme til LEJRE for LIVET i løbet af de kommende måneder vil blive brugt til at skabe en branding- og udviklingsstrategi for hele Lejre Kommune. En strategi, som en samlet kommunalbestyrelse har besluttet at iværksætte for at sætte fokus på en stærk og målrettet udvikling af Lejre Kommune.