Camp 34 er hjemme...

Camp 34 holdet er hjemme efter 5 intense dage i Letland. Skole du ikke vil hjem fra.

Skrevet den. 25. august 2014

Camp 34 projektet med 42 elever, lærere og pædagoger fra alle Lejres skoler, er nu hjemme igen, efter besøget hos Lejres venskabsbyer Kandava og Mersrags.

Alle godt trætte, men også glade for endnu en Camp, med fantastisk sammenhold, venskaber blandt andre unge i Lejre og udfordringer på både faglighed og personlighed, der rykkede. Eleverne boede både privat hos familier fra Kandava, men fik også den gode campstemning, da den samlede Camp på godt 100 personer var indkvarteret i Mersrags. Temaet i år var sport og kunst.

En kuriositet var at holdet i lufthavnen kunne hilse på Borgmester Mette Touborg og formand for udvalget for børn og ungdom Carsten Rasmussen, samt ikke mindst mange af deres andre klassekammerater,  på vej hjem fra Lejredage i Talsi, den tredje af Lejres venskabsbyer.

Projektet har hele tiden arbejdet efter den overordnede ide: Share similarities and celebrate the differences! Teamet af lettiske og danske lærere, der havde planlagt dette års camp, underviste både sammen og individuelt. Alle giver i den første evaluering udtryk for endnu et intenst projekt, hvor man fik lov at folde sig ud blandt nye venner og sætte sine sproglige kundskaber på ægte prøve, ved mødet mellem dansk lettisk ungdoms- og skolekultur. Der er ingen tvivl om at der er flyttet personlige grænser og skabt læring for livet i løbet af den sidste uge.

De voksne på rejsen har oplevet det som givende at man pludselig får et netværk af kolleger på de andre skoler i Lejre, såvel som at man har skullet arbejde med læring i forhold til elever man ikke kender og derfor også udfordres som underviser.

Sidste fase af dette års projekt er den grundigere evaluering blandt elever og team. Vi håber naturligvis meget på et projekt i 2015 og hvor drømmen er at arbejde med fordybelse i vores fælles historie.

Camp 34 er samarbejdet imellem alle Lejres skoler og de lettiske venskabsbyer om skoleudvekslingsprojekter. Projektet i 2014 er en fortsættelse af Camp 34  2013, der foregik på skolerne i Lejre.

Camp 34 er organiseret af en projektgruppe af lærere og pædagoger fra alle kommunens skoler, i samarbejde med lettiske lærere fra skolerne i Kandava og Mersrags.

Projektet er forankret i Center for skole v. Helle Dydensborg."

Camp 34 holdet er hjemme efter 5 intense dage i Letland. Skole du ikke vil hjem fra.