Kom med på Tour de Lejre

Se Lejre Den Økologiske Kommune med avisen Informations øjne, når de arrangerer "Omstillingens Tour de Lejre". Her skal vi se på høns, økologiske haver, grønt erhverv og nyde mad og drikke undervejs – kort sagt oplev din økologiske kommune på nært hold – med guide.

Skrevet den. 14. april 2014

To lørdage her i foråret bliver Lejres økologiske visioner og initiativer vist frem på en Tour de lejre, arrangeret af Dagbladet Information - og åbent for alle. Information har gennem snart et år haft fokus på Den Grønne Omstilling. Den omstilling, der skal til for at ændre vores livsstil og samfund, så klimaforandringerne bremses og kloden har en chance for at bære vores forbrug. De to ture rundt i Lejre, lørdag d. 26. april og 10. maj, kan forhåbentligt inspirere til omstilling i andre baghaver, virksomheder og kommuner.

På Tour med dansk guide

Borgmester Mette Touborg vil indlede turene med at byde velkommen og fortælle om visioner og resultater, og efterfølgende vil turguiden Lone Albrektsen, tage deltagerne med rundt til forskellige økologiske virksomheder og tiltag i kommunen, for at høre og se den store omstilling i praksis. Til inspiration for andre borgere og kommuner.
To gårdejere; Peter Sivertsen og Per Thomasen, åbner op for et kig i deres økologiske malkebesætninger.
Bager Sofus, brygger Tore (Fra Herslev) og Henrik Byrial (Aroniabær), fortæller om deres øko-virksomheder.
Grete Clementsen, Trine Krebs og Johanne Schimming fortæller om borgerdrevne øko-initiativer på haveområdet, mens Britt Nørholm Pedersen og Maria Renvald vil fortælle om kommunale køkkener, der omlægges til øko-kost på henholdsvis plejehjemmet og i børnehaven.

Turen starter med bus i København og slutter på stationen i Lejre, så deltagerne har mulighed for at blive og nyde endnu mere af Lejres fantastiske natur, der viser sig fra sin allersmukkeste side netop nu. Lokale deltager kan støde til på stationen og tage md videre derfra.