Invitation - Oplev lejre

Lejre er fuld af liv. Lejre er fuld af gode ideer. Lejre er fuld af lidenskab – og derfor har Lejre Kommune besluttet at der, for at skabe indholdet af de aktiviteter, der skal udgøre handleplanerne – kroppen og fødderne, hænderne og hjertet på den nye kultur-, fritids- og turismepolitik - er brug for alle gode folk.

Skrevet den. 26. april 2014

Folk med lidenskab og folk med evne til at tænke nyt og skabe resultater. Alle, der ønsker at bruge deres engagement til at danne fundamentet for indholdet af alle de oplevelser, vi sammen skal skabe i Lejre Kommune; til glæde for os selv, til glæde for hinanden, til glæde for alle dem, der kommer forbi.

Hvad er nu det?

I 2013 vedtog Lejre Kommunes kommunalbestyrelsen rammen for den fremtidige udvikling af kultur-, fritids- og turismepolitikken. Det kom der en helt overordnet politik ud af, der sætter rammerne for den nytænkning, som vi sammen kan skabe for at gøre Lejre til et endnu bedre sted at leve og besøge. Fra starten har politikken dog været tænkt som en rammesætning. Som hovedet på den krop, der udgør området. Og kroppen består af alle de handlinger og aktiviteter, som vi sammen kan skabe.

Så for at tage det første skridt sammen på en lang og spændende rejse har Udvalget for Kultur & Fritid samt Udvalget for Erhverv og Turisme valgt at invitere ALLE, der ønsker at biddrage til at få "kragetæerne" på kultur, fritids- og turismepolitikken til at nå flyvefærdigheder og nå nye horisonter.

Vi ses i det smukke forår - Eller lidt om, hvornår vi skal mødes og hvem, der er inviterede:

Tirsdag den 13. maj kl. 19-21.30 på Sonnerup Gård inviteres du med til oplevelses-stormøde, fordi vi har ønsker og har brug for dig, dine ideer og dine konkrete handlinger for at bevæge Lejre Kommunes kultur-, fritids- og turismeliv. - Og det uanset om du er selvstændig spiludvikler, håndboldtræner, Frivillig i Arkivet, kunstner, kulturansat, innovativ bestyrelsesmedlem, erhvervsdrivende, frivillig på socialområdet, entusiast i Biografen eller andet. Det er vigtigt for os at alle, der har lyst til at være med, dukker op. Så uanset om du er en af de ildsjæle, der har stor erfaring med området og denne type møder eller om du "bare" kan se pointen i at samle alle gode kræfter - Ja, så kom, kom, kom. Du er meget velkommen.

Gør ord til handling - Eller lidt om hvad vi skal:

Vi skal mødes og sammen tage skridt på vejen til at skabe de handleplaner, der udgør den aktive del af kultur-, fritids- og turismepolitikken for Lejre Kommune. Det kommer konkret til at foregå gennem inspirationsoplæg, der intruducerer politikkens og handleplanernes 4 verdenshjørner.

Politikken, som du kan læse om på www.lejre.dk, forholder sig til:

  • Bevægelse af kroppen. - Der, hvor vi skaber aktiviteter, som bliver til fysisk handling.
  • Bevægelse af sindet - Der, hvor vi finder nye og gode måder at skabe aktiviteter på.
  • Bevægelse af hinanden - Der, hvor vi sammen med andre og for andre skaber aktiviterer.
  • Synlighed - Hvis vi ikke skaber en fortælling om vores aktivitet får ingen øje på os.

Så med andre ord - På mødet skal vi inspirere hinanden og introduceres til, hvordan vi sammen kan arbejde med handleplanerne. Politikken udgør rammen. Alle gode ildsjæle har penslerne og farverne til at male indholdet. Med politikken sender vi plejer på plejehjem - med handleplanerne har vi muligheden for at skabe et dynamisk og foranderligt kultur-, fritids- og turismeliv. Til glæde for den enkelte og til gavn for de mange. Bevæg dig, bevæg os - Lad os sammen bevæges.