Bekymring over reform vendt til håb for mennesker med handicap

Jobcenter Lejre samarbejder med Danske Handicaporganisationer Lejre. Senest med et foredrag om Lejre Kommunes håndtering af førtidspensionsreformen samt fleksjobreformen, der begge trådte i kraft for lidt over 1 år siden.

Skrevet den. 23. april 2014

Førtidspensions- og fleksjobreformen trådte begge i kraft 1. januar 2013. Reformerne bragte ændringer og i kølvandet også skepsis. Men her 1 år efter er usikkerhed vendt til håb.

"Stor usikkerhed og bekymring omkring ressourceforløb, der er en del af førtidspensionsreformen, blev vendt til håb og muligheder for mennesker med handicap", fortalte Ulla Wæber, formand for DH-Lejre, efter mødet med Jobcenter Lejre og uddybede:

"Lejre kommune fik vist, at de har nogle gode intentioner med, hvordan de udmønter reformerne. Reformer, som vores medlemmer har været bekymret for, skulle presse handicappede og syge ud i endeløse arbejdsprøvninger. Det er meget væsentligt at vide, at Jobcentret ser på det hele menneske og hvilke ressourcer man har. Og nok så vigtigt, at borgerne er med i dialogen med rehabiliteringsteamet og selv vælger muligheder i processen". 

Paradigmeskifte efter reformer

På mødet blev Jobcentrets håndtering af reformerne og resultaterne gennemgået af Jobcentrets fagkoordinator Gitte Rønman samt Arbejdsmarkedschef Lone Lykke Marker.
"Der er tale om et paradigmeskifte. Fra at have et retskrav på førtidspension ud fra hidtidige regler, skal borgere nu gennemgå længere ressourceforløb og borgere har nu ret til fleksjob, såfremt de kun kan fungere på arbejdsmarkedet få timer om ugen," fortalte Lone Lykke Marker på mødet.
Christian Plank, formanden for Job og Arbejdsmarkedsudvalget i Lejre, glæder sig over DH-Lejres samarbejde med Jobcenter Lejre: "Førtidspensionsreformen har medført store ændringer i sagsbehandlingen i jobcentret, som borgerne har skullet indføres i. Det er derfor rigtig godt, at vi i samarbejde med DH-Lejre kan bidrage til, at synliggøre virkningerne af reformen".

Ressourceforløb efter borgeres behov

Gitte Rønman informerede på mødet om kommunens rehabiliteringsteam, som borgeren nu skal i dialog med før bevilling af fleksjob, ressourceforløb eller førtidspension. Teamet består af fagpersoner fra social, sundhed og beskæftigelsesområdet samt overlæge fra sundhedsregionen.
Ressourceforløb sammensættes ud fra borgerens behov og muligheder, af forskellige ydelser fra social, sundhed og beskæftigelsesområdet. Forløbet skal støtte borgeren i udvikling af ressourcer til at kunne opnå tilknytning til arbejdsmarkedet. Ydelser kombineres evt. med deltagelse i fritidsaktiviteter, frivilligt arbejde, foreningstilbud og kulturelle aktiviteter. Borgeren får tilknyttet en koordinerende sagsbehandler, der sammen med borgeren sørger for at koordinere og kombinere ressourceforløbet i takt med udvikling af ressourcerne.
Et ressourceforløb kunne se således ud: Coachforløb via mentorstøtte med fokus på motion, vejledning fra ergoterapeut samt modtagelse af relevante tilbud fra handicaporganisationer kombineret med lægebehandling.