Ny repair café åbner i Gevninge

Publiceret 05-06-2024

Lørdag den 8. juni slår en ny repair café dørene op i Gevninge Bibliotek og Beboerhus. Det er den femte af sin slags i Lejre Kommune.

 Nyt liv til gamle ting – for fællesskabet, klimaet og pengepungen. Det er tanken bag den repair café, der snart er klar til at tage imod borgernes ødelagte elektronik, tøj og ting. I caféen kan borgerne få hjælp til at reparere tingene, så de kan blive brugt på ny.

Caféen drives af frivillige, hvoraf mange har årtiers erfaring som handymænd og kvinder. Og det er ikke tilfældigt, at det netop er i Gevninge, den nye café åbner, forklarer borgmester Tina Mandrup:

"Vi ved fra de fire andre repair caféer i kommunen, at caféen kan være et godt samlingspunkt i en by. Derfor passer den perfekt ind i Gevninge Bibliotek og Beboerhus´ nye rammer. Et sted, hvor nogen, der kan noget, deler ud af deres færdigheder - ofte på tværs af generationer. Det er guld værd, også for klimaet, fordi vi på den måde sparer på den energi og de ressourcer, der ellers går med at producere nyt", siger Tina Mandrup.

Selv snoren er genbrug

Tina Mandrup klipper snoren til repair caféen kl. 11.00, men der er åbent allerede fra kl. 10.

Snoren, der skal klippes er i sig selv et eksempel på genbrug og reparation. Den samme snor er nemlig blevet klippet over til åbningen af alle Lejres repair caféer og bagefter syet sammen igen af én af de frivillige fixere. Sådan bliver det også, når borgmesteren har klippet den over d. 8. juni i Gevninge; snoren bliver fikset, så den kan bruges igen.

Alle er velkomne til åbningen. Og man må meget gerne medbringe en ting, der skal repareres - eller lysten til at være frivillig i caféen. 

Kommunens fire andre repair caféer ligger i Sæby, Hvalsø, Lejre og Ejby. Information og åbningstiderne til repair caféerne kan findes på Lejre Kommunes hjemmeside: www.lejre.dk/reparation