Lejre Bibliotek & Arkiv har fået ny leder

Publiceret 29-01-2024

Tobias Mortensen er ansat som ny leder af Lejre Bibliotek & Arkiv. Han kommer fra en stilling som koordinator for Lejre Arkiv og har været konstitueret leder af Bibliotek & Arkiv, siden den tidligere leder, Lunde Ljungberg, stoppede 1. oktober.

Tobias Mortensen er uddannet historiker fra Københavns Universitet, og har været ansat i Lejre Kommune siden 2011. Først som projektmedarbejder på en række historiske projekter og siden 2018 som koordinator for Lejre Arkiv, hvor han blandt andet har arbejdet med nye måder at involvere borgere og frivillige på. 

”Vi har ambitioner om, at Lejre Bibliotek & Arkiv i den kommende tid skal arbejde endnu mere med involvering af borgerne, og vi har derfor ansat en kandidat, som har en stærk faglighed på det område” siger Thure Dan Petersen, som er Centerchef for Kultur og Fritid i Lejre Kommune.

”Tobias får derudover en bærende rolle i et spændende udviklingsarbejde, som også handler om at udvikle bibliotekets tilbud til børn”.

Tobias Mortensen bliver leder for de 11 medarbejdere i institutionen, og han får det overordnede ansvar for udviklingen af både bibliotek og arkiv. Han glæder sig til muligheden for at være med til at gøre Lejre Bibliotek & Arkiv til borgernes foretrukne sted.

”Lejre Bibliotek & Arkiv skal i endnu højere grad være et sted, man glæder sig til at besøge. Et sted, hvor viden og kreativitet lever, og man kan lege sig til læring. Vi skal være et frirum for initiativ, og et sted hvor borgere i alle aldre kan blive en del af et meningsfuldt fællesskab” siger Tobias, der også privat er bosat i Lejre Kommune.