Gratis filmtilbud for mennesker med demens

Publiceret 11-01-2024

ErindringsBio fortsætter succesen fra 2023 og inviterer mennesker med demens samt deres pårørende eller hjælpere til en god oplevelse i Hvalsø Bio

En biograftur vækker flere sanser. For en person med demens kan det være svært at huske, hvad der skete i går, mens minder fra ungdoms- og barndomsårene er nemmere at huske. ErindringsBio sætter gang i erindringerne og starter gode samtaler om det levede liv - og inviterer samtidig på en hyggelig oplevelse med andre i samme situation.
ErindringsBio afholdes i et samarbejde med Lejre Kommune, Ældre Sagen i Hvalsø og Røde Kors i Lejre.

 

4 arrangementer i 2024:
Mandag den 12. februar,
Mandag den 13. maj,
Mandag den 19. august
Mandag den 11. november.

Alle arrangementer er fra kl. 10:30 til 12:30. Selve filmforevisningen starter kl. 11 og varer omkring 30 minutter. Efterfølgende inviteres deltagerne på en snak om filmene, samt kaffe/the og kage i biografens café.Royal ErindringsBio
12. februar vises tre kortfilm, der er blevet højaktuelle med Dronning Margrethe II´s abdicering. Her vises nemlig følgende titler: Tronfølgerens forlovelse og Prinsesse Margrethes bryllup (begge instrueret af Ole Roos i 1966), samt Tronfølgerparrets Canadarejse (instruktion: Helge Robbert i 1967).

 

Tilmelding
Invitationer sendes via kommunens demenskoordinatorer, kommunens plejecentre og daghjem. Pårørende/hjælpere til hjemmeboende demente kan sende en mail til erindringsbio@hvalsoebio.dk, og bede om et link, der giver mulighed for at booke adgang til arrangementerne. Deltagelse er gratis, men booking er nødvendig.
Det Danske Filminstitut tilbyder også ErindringsBio helt hjem i stuen. På Erindringsbio i stuen | Danmark på Film (danmarkpaafilm.dk) kan du læse mere om konceptet og hente filmpakker og inspiration til samtale om filmene.Erindringsbio i stuen | Danmark på Film (danmarkpaafilm.dk)

Læs mere om ErindringsBio i Lejre Kommune her