Glim Skole skal igen danne rammen om uddannelse for unge

Publiceret 02-02-2024

Træningsskolens Arbejdsmarkedsuddannelse rykker ind lokalerne, hvor FGU-skolen Øst før holdt til.

Inden længe vil der igen være liv i klasselokalerne på den tidligere Glim Skole. Lejre Kommune har netop indgået en lejekontrakt med TAMU - Træningsskolens Arbejdsmarkedsuddannelse.

Omkring 65 elever vil få undervisning i en bred vifte af praktiske fag, som spænder fra byggefag til rengøring, ejendomsservice og kantine – og muligvis også noget med jern- og metal. Omkring halvdelen af eleverne vil bo på skolen, mens resten vil være der i undervisningstiden.

TAMU’s elever er unge voksne i alderen 18-30 år, der har mødt personlige og sociale vanskeligheder, som har gjort det svært for dem at være i job eller gennemføre en ungdomsuddannelse. Formålet med TAMU-uddannelsen er især at ruste eleverne til varig beskæftigelse.

“Jeg er glad for, at der igen skal være undervisning på Glim Skole”, siger borgmester Tina Mandrup.

“På nogle måder tjener TAMU jo samme formål, som FGU-skolen: At hjælpe unge voksne til at finde fodfæste, både i tilværelsen og på arbejdsmarkedet. Det er virkelig godt, at vi i Lejre Kommune kan tilbyde gode rammer til så vigtigt et formål”, tilføjer hun.

Glæden deler hun med TAMU’s direktør, Peter Kastholm:

“Vi ser meget frem til at åbne vores nye center i Lejre kommune og blive i stand til at klæde endnu flere udsatte unge på til arbejdsmarkedet. TAMU er et tilbud til unge, for hvem alle andre uddannelsesmuligheder er udtømte. Og beliggenheden i Lejre Kommune er ideel. Det er let at komme hertil for elever fra både Midtsjælland og Københavns omegn. Samtidig er det jo meget fine bygninger midt i smukke omgivelser, som jeg er sikker på, at vi får stor glæde af i undervisningen og det øvrige liv omkring skolen”

“Med vores nye skole styrker vi ambitionen om at åbne endnu flere døre for vores elever og fortsætte vores arbejde med at nedbringe manglen på arbejdskraft i Danmark”, tilføjer Peter Kastholm.
Informationsmøde inden åbning

 

TAMU og Lejre Kommune vil invitere til et informationsmøde om skolen, inden den åbner, så naboerne og andre interesserede kan få mere at vide om TAMU-skolens visioner, værdigrundlag og konkrete aktiviteter.
Datoen for informationsmødet vil blive annonceret på Lejre.dk, på kommunens Facebook-side og i lokalavisen.