Borgerinddragelse om naturpleje med geder i Lejre By

Publiceret 25-04-2024

Skal vi afgræsse nogle af kommunens større grønne områder med geder fremfor at slå græsset med maskiner? Nu kan du give din mening til kende på pilot-projekt i Lejre By

I Lejre By skal gederne i en begrænset periode (max 4 uger, afhængig af størrelsen på arealet) gå i en indhegning, nærmere bestemt på området ved Allerslev Rådhus (se kort). Her skal de lave naturpleje. For gederne kan bekæmpe invasive arter og være med til at skabe mere lysåben natur, hvor det ellers kan være svært at komme til med en maskine.
Derudover kan dyr give oplevelser for børn og voksne i lokalmiljøet. I projektperioden vil der ikke være adgang for offentligheden, hvor dyrene græsser, men man kan iagttage dyrenes naturpleje på den anden side af det midlertidige hegn.

Naturpleje med geder er det første af flere naturplejeprojekter med dyregræsning på større kommunale grønne arealer. Lejre Kommune ønsker at inddrage kommunens borgere og du kan derfor nu give din mening til kende. Det gør du ved at svare på; om du vil have geder som en del af naturplejen i Lejre By.

Kom med dit svar og evt. kommentar på Vores Lejre fra 25. april - 25. maj 2024.

Gå til Vores Lejre her

Kort over projektområde
Kort over projektområde