Kæmpebjørnekloen vokser: grib spaden, og bekæmp den nu

Det er forår, og de store bjørneklo er begyndt at gro. Måske er du allerede i gang med at bekæmpe dem? Hvis du ikke er begyndt, er det nu, du skal i gang.

Skrevet den. 12. april 2019

Det er mens planterne er små, at er de er nemmest at bekæmpe. Rodstikning/opgravning i april-maj er den mest effektive metode. Du rodstikker ved at tage en spade og skære toppen af roden af planten ca. 5-10 cm under jordoverfladen. Metoden virker kun, når planterne er små. Læs mere om, hvordan du bekæmper planterne ved at trykke på dette link.

Er der bjørneklo, der hvor du bor?
Selvom bjørneklo er udbredt, er det ikke sikkert, at den vokser, der hvor du bor. Du kan søge din adresse, og se om, der vokser bjørneklo nær dig. Klik på dette link 

Du har pligt til at bekæmpe kæmpebjørneklo
Du har pligt til at bekæmpe de kæmpebjørneklo, der er på din ejendom. Inden 1. juni skal bekæmpelsen være udført sådan, at planterne dør. Pas på under arbejdet – hvis du får plantesaft på huden, kan du få noget, der minder om brandsår.  

Hvis du har spørgsmål
Vores konsulent kommer forbi alle ejendomme med kæmpebjørneklo i juni/juli, og ser, hvordan det går. Hvis du har spørgsmål inden da, er du velkommen til at ringe eller skrive til os på tlf. 4646 4646 eller e-mail: ctm@lejre.dk.