Skolerne er klar til de store elever 

På mandag vender 6.-9.-klasserne tilbage til skolerne i Lejre Kommune. Lærere og lokaler står klar, og snart vil eleverne igen være oppe på fuldt timetal i klasselokalerne.

Skrevet den. 15. maj 2020

 Fra på mandag vil der igen være både små og store elever i Lejre Kommunes skolegårde. De store elever vender tilbage som et led i genåbningen af det danske samfund.

Det hilser borgmester Carsten Rasmussen velkommen:

”Vi nærmer os hurtigt en hverdag, der minder om tiden før coronakrisen. Snart vil eleverne igen være på skolen fem dage om ugen sammen med deres kammerater og lærere. Jeg er sikker på, at mange glæder sig til at kunne se hinanden rigtigt igen, både i timerne og i frikvarteret. Og jeg ved i hvert fald, at lærerne har savnet samværet med eleverne”, siger Carsten Rasmussen.’

I næste uge er der tre skoledage, da det jo er Kristi Himmelfartsdag torsdag. Derfor får de store elever 15 undervisningstimer, og mindst 10 af dem vil foregå på skolen. Allerede ugen efter er alle de store elever som hovedregel tilbage 25 timer på skolen. Her kan der være lokale forhold, som betyder at der stadig vil være en smule fjernundervisning. Det vil forældrene få direkte besked om.

”Det er lidt underligt, at det kun er to måneder siden, eleverne blev sendt hjem. Personligt synes jeg, det nærmest føles som en evighed. Jeg vil gerne rose både eleverne og deres forældre for at have udvist så stor forståelse og velvilje i en periode, hvor undervisningen er foregået på helt nye måder. Også lærerne og det øvrige pædagogiske personale fortjener et skulderklap, fordi de så hurtigt har været i stand til at omstille sig”, siger Carsten Rasmussen og tilføjer:

”Det er klart, at skoledagen også i den kommende tid vil være lidt anderledes end normalt. Men i det store hele er jeg sikker på, at det kommer til at minde om den hverdag, som så mange har savnet”.

Når de store elever vender tilbage, vil det ske efter de retningslinjer, som myndighederne har udarbejdet i forbindelse med den anden fase af Danmarks genåbning. Her er afstandskravet mindsket fra 2 til 1 meter, og dermed er det muligt at finde plads til alle elever. 

Allerede da de mindre klasser vendte tilbage, blev der opsat ekstra håndvaske udendørs. Der er også skruet op for rengøringen på skolerne for at skabe ekstra tryghed og minimere risikoen for smitte. Og skolerne vil hjælpe eleverne til at følge anbefalingerne, især fordi opfordringen til omhyggelig håndhygiejne nok er kommet for at blive.

Alle forældre vil få direkte besked fra skolen om det praktiske i forbindelse med genåbningen. Og de er naturligvis også velkomne til selv at kontakte skolen med spørgsmål.

 

Bemærk: Denne henvendelse understøtter ikke sikker post. Hvis din henvendelse indeholder følsomme personoplysninger, såsom cpr-numre, bedes du sende din meddelelse via sikker post på borger.dk