Lejre er stadig blandt de mest erhvervsvenlige kommuner

Dansk Byggeri har netop udgivet analysen ”Kommunerne og erhvervslivet 2020”, og endnu en gang indtager Lejre Kommune en position blandt de mest erhvervsvenlige i landet. Lejre lander på en samlet 17. plads og er nummer to i Region Sjælland.

Skrevet den. 23. juni 2020

”Det er en meget flot placering, som jeg er rigtig glad for”, siger Lejre Kommunes borgmester Carsten Rasmussen.

Et af de områder, hvor Lejre Kommune er gået klart frem, er behandlingstiden i byggesager. I 2019 tog det i gennemsnit 38 dage at få behandlet en byggesag. I 2020 er tallet nede på 27 dage.

”Vi ved, at et hurtigt svar kan være afgørende for en virksomhed, og derfor har vi arbejdet målrettet på at gøre sagsbehandlingen hurtigere og smidigere. Den indsats vil vi fortsat have fokus på”, siger Carsten Rasmussen.

Siden sidste års analyse har Lejre Kommune bl.a. indført ordningen ”Din indgang for erhvervslivet”. Det er et tilbud, hvor virksomhederne kan få en fast tilknyttet kontaktperson, som koordinerer hele sagsforløbet – f.eks. hvis der er flere sagsbehandlere involveret.

”I det hele taget gør vi meget for at være en erhvervsvenlig kommune, og jeg er glad for, at det slår igennem i analysen. Vi bliver blandt andet belønnet for, at vi ikke tager byggesagsgebyrer og ikke opkræver dækningsafgift. Det, ved jeg, at mange virksomheder også er glade for”, siger Carsten Rasmussen.

Selv om Lejre Kommune igen i år klarer sig flot i analysen, ved borgmesteren godt, at det for mange virksomheder er svære tider.

”Lige nu har vi derfor fokus på, hvordan vi bedst kan hjælpe virksomhederne gennem Covid-19-krisen. Den har jo vendt op og ned på virkeligheden for mange erhvervsdrivende, og derfor må vi være i ekstra tæt dialog med virksomhederne om deres ønsker og forventninger til kommunen”, siger Carsten Rasmussen.

Hele analysen kan læses her: Link

 

Bemærk: Denne henvendelse understøtter ikke sikker post. Hvis din henvendelse indeholder følsomme personoplysninger, såsom cpr-numre, bedes du sende din meddelelse via sikker post på borger.dk