Nyt fremstød for det lokale erhvervsliv og turismen i Lejre Kommune

Facebook-video skal få borgerne i Lejre Kommune til at bruge ferien i kommunen - og give andre lyst til at komme på besøg.

Skrevet den. 2. juli 2020

Turen går til…Lejre Kommune. Sådan indleder borgmester Carsten Rasmussen en ny video, som kommunen i dag lancerer på sin Facebook-side. Borgmesteren fremhæver tre ekstra gode grunde til at holde sommerferien i Lejre Kommune: Seværdighederne, naturen og støtten til det lokale erhvervsliv.

Videoen er et led i kommunens bestræbelser på at skabe opbakning til det lokale erhvervsliv og museerne, som er blevet hårdt ramt af Corona-krisen.

”Husk at besøge vores restauranter, kroer og cafeer. Og hvis du skal have en picnickurv med, så køb ind i vores lokale supermarkeder, dagligvarebutikker og delikatesseforretninger”, siger Carsten Rasmussen i videoen. Han opfordrer samtidig til, at man finder en lokal håndværker, hvis der er noget, der skal repareres i sommerens løb.

Borgmesteren håber også, at borgerne flittigt vil besøge og købe kunst hos nogle af de lokale gallerier – og lægge vejen forbi de gårdbutikker, som der bliver stadig flere af i kommunen.

Videoen er optaget foran den nyåbnede Kongehal i Sagnlandet. Tæt på ligger Lejre Museum, som har en særudstilling om skelettet i Kongehallen, og den får også en anbefaling med på vejen.

Endelig opfordrer borgmesteren til, at man tager vandrestøvlerne på eller cyklen frem. Den tohjulede kan f.eks. benyttes på Istidsruten, som netop er åbnet, og som fører gæsterne gennem nogle af de mest spændende steder i Lejre Kommune.

”Hvorfor dog rejse, når Vores Sted har så meget godt at byde på?”, konkluderer Carsten Rasmussen.

Videoen kan ses på Facebook fra torsdag kl. 15.

Bemærk: Denne henvendelse understøtter ikke sikker post. Hvis din henvendelse indeholder følsomme personoplysninger, såsom cpr-numre, bedes du sende din meddelelse via sikker post på borger.dk