Istidsruten - oplev den online og i virkeligheden

Istidsruten er nu indviet. På den i alt 390 km cykelrute kan du opleve, hvordan Istiden for 20.000 år siden har formet landskabet.

Skrevet den. 3. juli 2020

Istidsruten er mere end en cykelrute – det er både en oplevelsesrute og en feriedestination for alle, der kan lide at cykle. På Istidsruten bliver der udover cykelruteskilte og cykelkort, som vi kender det fra andre ruter, også masser af oplevelser, fortællinger og formidling af natur, landskab og kulturhistorie.

For flere tusinde år siden formede Istidens gletsjere med sine enorme kræfter et landskab, hvori både natur og kultur udviklede sig. Denne fortælling vækkes til live på Istidsruten, hvor du rejser fra den helt tidlige danmarkshistorie til et møde med nutidens stærke, lokale engagementer og fællesskaber.

På din rejse kan du opleve, at landskab, himmel og hav går hånd i hånd med moderne formidling, virtuelle overraskelser og spændende fortællinger om landskabsdannelsen og livet for de første danskere. Og du kan frit bevæge dig i de unikke spor fra dengang, landet blot var en bunke grus og sten efterladt af isen, til det kulturlandskab vi ser i dag.

Selve ruten består af en hovedrute med en række sløjfer, løkker og genveje, der tilgodeser cykelturister på både lange og kortere ture. Ruten forløber ad gode stier og småveje med få biler, og er derfor velegnet til både cyklister, der ønsker at køre langt i højt tempo og til familier, hvor både store og små ben skal kunne følge med og føle sig trygge.

Ruten knyttes sammen om 6 stærke oplevelsescentre med hver deres særlige fokus, historier, aktiviteter og fortællinger i verdensklasse. Mellem disse kan man besøge de mange hyggelige byer og nedslagssteder, som giver mulighed for både tiltrængte pauser samt naturvidenskabelige og kulturelle oplevelser.

Du kan finde foldere om istidsruten på bibliotekerne. Og du kan downloade to forskellige app's, som guider dig undervejs - find dem her: link 

Og du kan læse meget mere her: link

Bemærk: Denne henvendelse understøtter ikke sikker post. Hvis din henvendelse indeholder følsomme personoplysninger, såsom cpr-numre, bedes du sende din meddelelse via sikker post på borger.dk