Lejre Kommunes borgmester skriver brev til hele folketinget om udligningsreformen

Alle 179 medlemmer af Folketinget har netop modtaget et brev fra Lejre Kommunes borgmester Carsten Rasmussen.

Skrevet den. 21. februar 2020

”Det ligger mig meget på sinde at alle medlemmer af Folketinget har adgang til de samme oplysninger, som jeg havde mulighed for at give social- og indenrigsminister Astrid Krag på vores møde i onsdags.  Jeg tror fuldt og fast på, at gode beslutninger bygger på åbenhed og gennemsigtighed, herunder adgang til fælles informationer”.

Med brevet vil borgmesteren vise, ”hvorfor regeringens udspil til en udligningsreform rammer helt skævt i forhold til en kommune som Lejre Kommune”.

”Konsekvensen af udspillet vil være en skævvridning af, hvilken service man kan få som helt almindelig borger i en helt almindelig landsby i Lejre Kommune, sammenlignet med hvis man boede i en landsby i en anden kommune. Vi taler hjemmepleje, undervisningstimer, talepædagog m.v.”, står der videre i brevet.

Læs brevet her.

I øvrigt inviterer Lejre Kommune til borgermøde om udligningsreformen onsdag aften. Det foregår i Hvalsø Kulturhus, Skolevej 12 i Hvalsø, kl. 19-21, og alle er velkomne. På mødet deltager også chefredaktør Arne Ullum fra NB-økonomi. Han er en af dem, der ved mest om udligningssystemet og regeringens udspil til en reform.

Bemærk: Denne henvendelse understøtter ikke sikker post. Hvis din henvendelse indeholder følsomme personoplysninger, såsom cpr-numre, bedes du sende din meddelelse via sikker post på borger.dk