Lejre Kommune styrker indsatsen for bedre bredbånd

”Hurtigt og stabilt internet er en vigtig del af vores hverdag. Derfor skal vi arbejde meget målrettet på at sikre optimal bredbåndsdækning i Lejre”. Det siger Michael Casse, der netop er blevet ansat af Lejre Kommune som projektleder for digital infrastruktur. Med ansættelsen styrker Lejre Kommune indsatsen for, at flere borgere og virksomheder kan få gode bredbåndsforbindelser.

Skrevet den. 7. februar 2020

Tidligere har Lejre Kommune haft en ekstern bredbåndskoordinator tilknyttet, og borgmester Carsten Rasmussen er glad for, at opgaven nu får endnu mere fokus: 

”Jeg møder mange borgere og virksomheder, som fortæller, hvor vigtigt det er for dem at kunne komme på nettet med en ordentlig forbindelse. Flere og flere ting foregår jo digitalt, og vi må erkende, at den bedre dækning ikke kommer af sig selv. Derfor ruster vi op på området”, siger Carsten Rasmussen.

Selvom regeringen har defineret en række konkrete mål for internethastighed i Danmark, sker udrulningen af bedre internetforbindelser på markedsvilkår. Teleudbyderne skal altså kunne se en god forretning, før de investerer i et område. Helt konkret betyder det, at deres interesse først for alvor vækkes, når de kan se, at der er tilpas mange interesserede kunder.

”Man kan altså sige at der er tale om en slags modsat salgssituation, hvor det er de potentielle kunder der skal sælge ideen til udbyderen og ikke omvendt”, forklarer Michael Casse, der bl.a. har en baggrund inden for salg og telebranchen.

Allerede nu er den nye projektleder derfor interesseret i at komme i kontakt med lokale ildsjæle, der gerne vil bidrage til bedre internet i deres eget lokalområde.

Det kan være beboere i en landsby, et etableret villakvarter eller f.eks. fra nogle af de nye bebyggelsesområder, der skyder op rundt omkring.

”Erfaringerne viser, at engagerede borgere kan være afgørende, når teleselskaberne beslutter, hvor de vil rulle nye forbindelser ud”, siger Michael Casse. 

”Det er desværre ikke den enkelte kommune, der bestemmer, hvordan internetdækningen for dens borgere skal være. Men vi har mulighed for at gå i dialog med teleselskaberne for at påvirke dem. Og vi kan rådgive borgerne, så de er klædt bedst muligt på til arbejdet for bedre bredbånd i deres lokalområde”.

Michael Casse kan kontaktes på telefon: 4032 2599 eller på e-mail: mica@lejre.dk

 

Fakta:

I Danmark er der en national målsætning om, at alle boliger og virksomheder senest i 2020 skal have adgang til en bredbåndsforbindelse med en hastighed på mindst 100 Mbit/s download samt 30 Mbit/s upload. I Lejre Kommune kan 86% af borgerne, 79% af virksomhederne og 40% af sommerhusene på nuværende tidspunkt få bredbånd, som lever op til den nationale målsætning.

Hvis du gerne vil se din aktuelle bredbåndsdækning, kan du tjekke den på www.tjekditnet.dk

Bemærk: Denne henvendelse understøtter ikke sikker post. Hvis din henvendelse indeholder følsomme personoplysninger, såsom cpr-numre, bedes du sende din meddelelse via sikker post på borger.dk