Lejre Kommunes politikere i brev til ministeren: Afskaf løn under orlov

Medlemmer af landets kommunalbestyrelser skal ikke kunne få vederlag, når de holder orlov. Det mener kommunalbestyrelsen i Lejre Kommune, og derfor har den i dag sendt et brev til social- og indenrigsminister Astrid Krag.

Skrevet den. 30. oktober 2019

I brevet opfordrer kommunalbestyrelsen til, at reglerne bliver lavet om. “Det gælder i særdeleshed orlov, der er begrundet i arbejdsmæssige forhold og ferier”, står der i brevet.

Debatten om vederlag under orlov har de seneste dage fyldt en del i medierne. Men faktisk har gruppeformændene i Lejres kommunalbestyrelse diskuteret det tidligere, og de er enige om, at reglerne bør ændres.

“Det er ganske enkelt skørt, at politikere skal have vederlag, hvis de selv har valgt at holde fri, for eksempel fordi de er taget på ferie, eller fordi de skal passe et lønnet arbejde. Det stemmer dårligt overens med værdierne i vores lokalpolitik, og det skader også befolkningens tillid til deres folkevalgte. Derfor håber jeg, at ministeren og folketinget hurtigt vil få ændret reglerne”, siger Lejre Kommunes borgmester, Carsten Rasmussen.