Vil du være frivillig Læsehest for børn?

I Lejre Kommune er der et netværk af læseheste - frivillige, som læser højt for små og lidt større børn. Og vi har brug for endnu flere. Læs videre, hvis det kunne være noget for dig.

Skrevet den. 23. maj 2019

Kunne du tænke dig at læse højt for nogle af børnene i Lejre Kommunes børnehaver og dagplejer? Og har du lidt tid i dagtimerne? Så er du velkommen i vores korps af frivillige "læseheste".

Der er allerede 15 borgere, der er aktive 'læseheste' - men der er mange børn, der kunne have gavn af den ekstra hånd og opmærksomhed, som en læsehest bidrager med.

Højtlæsning for børn stimulerer deres sproglig udvikling og ruster dem til livet. Så hvis du brænder for at gøre en forskel, er det her måske en opgave for dig.

Det er dagsinstitutionerne og biblioteket, ser sammen står for Læsehest-initivativet. Vi vil klæde dig på til at komme ud på daginstitutionerne og læse højt for mindre grupper af børn. Det vil være fint, hvis du i forvejen har erfaring med børn. Vores nuværende læseheste er blandt andre pensionerede pædagoger og lærere. Men det er ikke krav, at du har en børnefaglig uddannelse - det vigtigste er, at du har tiden og lysten.

Som 'læsehest' får du uddannelse og vejledning i højtlæsning, småbørnslitteratur mm. Du bidrager med det, du har lyst til og mulighed for og samtidig bliver du en del af et nyt fællesskab.

Vil du vide mere? Kontakt:  
Kari Haugan Engberg, kulturkonsulent, Lejre Bibliotek & Arkiv, kaen@lejre.dk, tlf. 2479 0312