Lejre er "den mest erhvervsvenlige kommune" i Region Sjælland

Dansk Byggeri har offentliggjort sin årlige måling af kommunernes erhvervsvenlighed. Lejre Kommune indtager i år en 15. plads nationalt og ligger som nr. 1 i region Sjælland

Skrevet den. 4. juli 2019

Det er en ret markant fremgang, Lejre Kommune kan notere sig i den årlige undersøgelse ”Kommunerne og erhvervslivet”, som sætter fokus på ”erhvervs- og byggevenlige kommuner”. I 2017 var Lejre Kommune nummer 51 ud af de 98 i landet. Sidste år var placeringen forbedret til en 31-plads, og i år er kommunen så nummer 15. Det giver en førsteplads i hele Region Sjælland.

”Det er jeg virkelig glad for. For det er resultatet af en langsigtet og målrettet indsats, der skal gøre det så godt og enkelt som muligt at være virksomhed i Lejre Kommune”, siger Grethe Saabye, formand for Udvalget for Erhverv & Turisme i Lejre Kommune.

Den årlige måling er ikke en spørgeundersøgelse, men en analyse, som Dansk Byggeri selv foretager på baggrund af specifikke kriterier. Et af kriterierne er den tid, det tager at behandle en byggesag, og her er Lejre Kommune gået 35 pladser frem.

”Vi har det seneste år nedbragt sagsbehandlingstiden markant, og det bliver vi belønnet for. Og så hjælper det også, at vi hverken opkræver byggesagsgebyr eller dækningsafgift. Jeg ved, at begge dele betyder meget for virksomhederne”, tilføjer Grethe Saabye.

Et andet område, som bidrager til den samlede fremgang, er arbejdsmarked og uddannelse. Borgmester Carsten Rasmussen hæfter sig især ved to ting:

”Vi får point for, at vores 8.klasser kommer i erhvervspraktik. Det er en sag, som jeg selv brænder for. For når eleverne tidligt får en fornemmelse af det arbejdsliv, der venter dem, får de også lettere ved at vælge retning. Samtidig er det med til at gøre skoledagen mere varieret og føje nye facetter til undervisningen. Desuden har vi indgået en partnerskabsaftale med bl.a. Dansk Byggeri, der skal sikre at der er praktikpladser til de unge, som starter på en erhvervsuddannelse inden for bygge- og anlægsbranchen”, siger Carsten Rasmussen.

”Alt i alt er jeg godt tilfreds med, at vi placerer os så fint i år. Det er klart, at der stadig er ting, vi kan og vil gøre endnu mere af. Men det tyder på, at vi er på rette vej. Og det er da heldigvis den samme melding, jeg får fra mange af de virksomheder, jeg besøger”, tilføjer borgmesteren.

Læs hele analysen her
Læs resultaterne for Lejre Kommune her