FAQ for hvad man kan som privat aktør/erhverv i forbindelse med Tour De France 2. juli 2022

Luk alle
Åben alle

Umiddelbart efter Tour-feltet er kørt igennem kommunen, vil ruten blive gennemkørt af et oprydningsteam, som samler større stykker affald op. Der vil være flere hold, der starter forskellige steder på ruten, efterhånden som feltet er kommet forbi. I dagene efter Tour de France vil der blive fulgt op på affaldssituationen. 

Desuden forventes opsætning af skraldespande på udvalgte steder (P-pladser og andre fokussteder, som endnu ikke er udvalgt) 

Selve ruten og tilkørselsveje langs ruten vil være afspærret for bilkørsel i et tidsrummet kl. 9.00-15.00.

Lejre Kommune råder ikke over en pulje frivillige, der kan assistere ved aktiviteter. Det vil være op til den enkelte arrangør at skaffe det nødvendige antal frivillige til den respektive event. 

Hvis du opkræver betaling for at deltage i din begivenhed langs ruten, er det vigtigt, at dette sker i tråd med de gældende regler for markedsføring og salg i forbindelse med afvikling af Tour De France. For eksempel må hverken logo eller betegnelsen Tour de France-arrangement, hvor ”Tour de France” indgår, bruges uden tilladelse. Kald gerne aktiviteter noget i stil med ”Kom til cykelfest”, ”Gul Folkefest” eller lignende. 

Ændringer i Roskilde, Lejre, Holbæk, Odsherred, Kalundborg og Slagelse kommuner

Der indføres begrænsninger for rejser med flexhandicap med indførelse af anerkendelsesværdige formål i Roskilde, Lejre, Holbæk, Odsherred, Kalundborg og Slagelse Kommuner. Dette vil gælde hele dagen den 2. juli.

Der kan desværre ikke tilbydes ikke kørsel til adresser som ligger på eller er omkranset af løbsruten, heller ikke til anbefalelsesværdige formål.

Den 2. juli vil flextur være lukket hele dagen i Roskilde, Lejre, Holbæk, Odsherred, Kalundborg og Slagelse kommune.

Plustur vil ligeledes ikke kunne bestilles i Roskilde, Lejre, Holbæk, Kalundborg og Slagelse hele den 2. juli. Odsherred tilbyder ikke plustur og er derfor kun påvirket i forhold til flextur-rejser.

Du kan læse mere om flextrafik under Tour de France her 

Du kan læse mere om land art her: https://letourcph.dk/land-art 

Du må ikke bruge Tour de France-logoet på t-shirts, plakater og andet merchandise uden tilladelse fra den franske løbsorganisation A.S.O. Det samme gælder for det danske Grand Départ-logo. Men du kan selvfølgelig købe Tour de France-relaterede produkter via deres hjemmeside: https://boutique.letour.fr/en/?req=%2Fstores%2Fletour%2Fen%2Fc%2Fle-tour-clothing   

Der må tages parkeringsafgift på op til 10 euro pr. dag i lejeomkostninger per bil/autocamper. 
 

Få overblik over parkeringsmuligheder på: https://lejre.letourcph.dk/

Det er muligt at sælge fx mad og drikke fra en vejbod eller lignende på dagen. Det er vigtigt, at salgsskilte, storskærme med videre IKKE vender ud mod ruten, men ind mod publikum (tommelfingerreglen er, at de ikke må komme med på TV). Hverken logo eller fx betegnelsen Tour de France-arrangement, hvor ”Tour de France” indgår, må bruges uden tilladelse. Kald gerne aktiviteter noget i stil med ”Kom til cykelfest”, ”Gul Folkefest” eller lignende. 

Hvis du vil vise cykelløbet på storskærme, skal du søge tilladelse hos TV2. I din ansøgning skal du angive en række informationer, som skal være placerings-specifikke. 

Derudover skal du skrive, at visningen: 

  • ikke er kommerciel
  • at der ikke tages entre 
  • at skærmen ikke opstilles i et afspærret område 
  • at der er offentlig adgang 
  • at der ikke vises reklamer 

 Derudover skal du angive: 

  • Kommune 
  • Kontaktperson og kontaktdata (e-mail + mobil) 
  • Skærmens placering/adresse/evt. kort-koordinater  
  • målgruppen og ca. antal tilskuere 

 Skriv en ansøgning pr. skærm/placering til John Hansen på joha@tv2.dk 

Tilladelser, som fx tilladelse til udskænkning af spiritus, søges af de enkelte aktører, alt afhængig af event/aktivitet. Tour-Teamet i Lejre Kommune kan være behjælpelige med at undersøge, hvilke tilladelser de respektive arrangementer kræver.