Fællesskaber, fællesskaber, fællesskaber

Lejre Bibliotek & Arkiv er lig med fællesskaber. Nedenfor følger nogen eksempler på forskellige fællesskaber, der er tilknyttet Bibliotek & Arkiv og som du er meget velkommen til at være en del af.

Du har også mulighed for selv at starte nye fællesskaber op.
Vi hjælper dig rigtig gerne med at komme i gang, både med mødemuligheder på de forskellige biblioteker (når vi må anvende dem igen) og ellers fx på den virtuelle platform ZOOM (som nedenstående billeder er fra).

Skriv til kontaktpersonerne for de respektive fælleskaber, deres mail står under hvert billede eller skriv til biblioteket@lejre.dk, så vejleder vi dig videre derfra.

Vi håber vi ses.

Fællesskabet Byens Hus Hvalsø.Formålet med Byens Hus Hvalsø er at udvikle et Byens Hus med udgangspunkt i Bibliotekets faciliteter, sammen med borgerne.
De første borgerworkshops er afholdt og foråret skal bruges på at åbne op for gode aktiviteter og fællesskab, borgere og bibliotek imellem. Sommeren byder også på ny entré, etablering af et Byens Bord, et te-køkken, samt en lille scene i hjertet af biblioteket.

Ønsker du at være en del Byens Hus på biblioteket kan du skrive til os på mail: klapstol@lejre.dk


Fællesskabet De Frivillige Læseheste.

Læsehestene er tilknyttet institutioner på tværs af kommunen, hvor de læser op for mindre grupper af børn og på den måde hjælper med sprogstimulering og læselyst. Læsehestene afholder løbende også cafémøder, hvor erfaringer vendes og man hjælper og sparrer med hinanden.

Ønsker du at være en del af De Frivillige Læseheste kan du kontakte Kulturkonsulent ved Bibliotek & Arkiv, Kari, på Mail: kaen@lejre.dk

Fællesskabet Arkivets Frivillige.

Arkivets Frivillige er tilknyttet Lejre Bibliotek & Arkiv. Arkivet er fysisk placeret i Hvalsø, hvor også de frivillige mødes i det daglige, men dækker hele Lejre Kommunes lokalhistorie. De Frivillige hjælper bl.a. med at digitalisere arkivets samling, men der er også plads til fællesskab henover frokosten eller til eftermiddagskaffen.  

Ønsker du at være en del af Arkivets Frivillige kan du kontakte Koordinator for Arkiv og Frivillighed, Tobias, på mail: tomo@lejre.dk

Skriveenglene.

Skriveenglene er en forening af lokale forfattere og forfatterspirer – Fra hele Lejre Kommune. Foreningens formål er bl.a. at føre forfattere og forfatterspirer sammentil gensidig inspiration og samarbejde, samt at skabe events for lokalbefolkningen med fokus på litteratur. Det litterære fællesskab mødes i Hvalsø og på Biblioteket på Lejre Station.

Ønsker du at være en del af Skriveenglene kan du kontakte Formand, Morten Sejerø, på mail: morten@sejeroe.com