Lejre Kunstforening

Formål

Lejre Kunstforening har til formål at formidle kunst og kultur i Lejre Kommune, og foreningen finder det vigtigt, at borgerne har kulturtilbud i deres nærområde.  Foreningens kulturtilbud er meget mangfoldigt, både hvad angår arrangementstyper og kunstretninger.

Aktiviteter

Lejre Kunstforening har base i Lejre Kommune. Hvalsø Kulturhus, Domus Felix i Lejre og Hovedbiblioteket i Kirke Hyllinge danner rammerne om især udstillinger og foredrag. Og områdets biograf, Hvalsø Bio, indgår i et samarbejde med Lejre Kunstforening om kulturarrangementer med filmforevisninger som en del af programmet.

Foreningens arrangementer såsom udstillinger, foredrag, klassiske koncerter og filmforevisninger er dermed ligeligt fordelt over hele kommunen. Der arrangeres også udflugter til kunst- og kulturhistoriske lokaliteter andre steder i landet og i Sverige. 

Lejre Kunstforening har mindst en årlig udstilling i Hvalsø Kulturhus. Også nogle af foreningens foredragsarrangementer finder sted i Kulturhusets smukke Kultursal. For eksempel arrangerede Kunstforeningen to foredrag i Hvalsø Kulturhus i 2010. Et af dem handlede om Kaj Engholms Far-til-fire-tegneseriestriber. Foredraget blev fulgt op af et filmarrangement i Hvalsø Bio, hvor "Far til fire med fuld musik" blev vist til begejstring for både store og små biografgængere. I Hvalsø Kulturhus var der i 2010 desuden en udstilling med Kaj Engholms tegneseriestriber. 

Medlemskab

Et medlemskab af Lejre Kunstforening kan virkelig godt betale sig, for der er en række medlemsfordele:

Der gives rabat på arrangementer, og der er husstandsrabat. Men den helt store attraktion er den årlige udlodning af omkring 15 kunstværker, som Lejre Kunstforening har opkøbt på de udstillinger, de har haft i årets løb. Der trækkes lod blandt deltagende medlemmer på Lejre Kunstforenings generalforsamling.  

Du kan blive medlem af Lejre Kunstforening, selvom du ikke bor i Lejre Kommune. Ud over kontingentet forpligter det på ingen måde at være medlem, selvom foreningen næppe vil sige nej tak til en hjælpende hånd eller en god idé fra både medlemmer og ikke-medlemmer.

Både medlemmer og ikke-medlemmer fra hele landet har mulighed for at deltage i Lejre Kunstforenings arrangementer.


Du kan læse mere om Lejre Kunstforening og dens tidligere og kommende arrangementer på foreningens hjemmeside. Her kan du også læse om, hvordan du bliver medlem af foreningen.