Lejre Fotoklub

Formål

Lejre Fotoklub har eksisteret siden august 2006, hvor en flok fotoentusiaster fra Hvalsø og omegn satte sig for at skabe en uformel fotoklub i Lejre Kommune. Kendetegnende ved klubben er, at der skal være plads til fotointeresserede med forskellige udgangspunkter. Derfor betyder det intet, om medlemmerne er begyndere, let øvede, halv- eller helprofessionelle. Forskelligheden er netop en styrke i klubben, hvor medlemmerne har mulighed for at lære af hinanden og være samlet om en fælles interesse. 

Aktiviteter

Lejre Fotoklub holder månedlige klubaftener i Hvalsø Kulturhus. Her er ikke-medlemmer også velkomne til at kigge forbi, hvis de er interesserede i at høre mere om klubben.         

På klubaftenerne tages forskellige emner op. Der kan for eksempel være besøg udefra af fotografer eller andre med kendskab til fotografi. Også månedens billede kåres. Alle medlemmer af fotoklubben kan deltage i konkurrencen, hvor der hver måned opstilles et tema eller kriterium, som billederne skal leve op til. Det kan for eksempel være "lys", "vinter", "serier" eller "sort/hvid". Vinderbillederne kan ses på Lejre Fotoklubs hjemmeside.

Foruden klubaftenerne arrangerer Lejre Fotoklub en række workshops for medlemmerne. Indimellem tager klubbens medlemmer på fototure i for eksempel omegnen eller København.

Lejre Fotoklub har offentlige udstillinger mindst en gang årligt rundt omkring i Lejre Kommune, hvor blandt andet Hvalsø Kulturhus, Kirke Hyllinge Bibliotek og Galleri Sognegården lægger vægge til fotoklubbens billeder. Derudover har Lejre Fotoklub løbende udstillinger hos EDC i Hvalsø og på Bøgebakken Plejecenter i Lejre.  

Foruden udstillinger har Lejre Fotoklub mindst et offentligt arrangement om året. Et eksempel herpå var et foredrag med naturfotografen Uri Golmann i 2010.

Lejre Fotoklub står også for det faste offentlige arrangement, Lejre Fotomaraton, som er en del af Lejre Kulturdage, der løber af stablen hvert forår. Her har alle mulighed for at deltage, og tanken bag er at lokke fotoglade mennesker ud i naturen og byerne i Lejre Kommune og tage en masse smukke og interessante billeder. Ud over frisk luft og en god oplevelse er der en anden grund til at deltage, og det er de gode præmier. For eksempel var der i 2010 præmier for 35.000 kr.  

Medlemskab

Som medlem af Lejre Fotoklub kan du deltage i klubaftener, workshops og øvrige arrangementer, som klubben står for.

Som medlem kan du også få lagt et begrænset antal billeder ind på Lejre Fotoklubs hjemmeside. Derudover er der mulighed for at opnå rabat på for eksempel software, fotopapir og passepartout, da fotoklubben indimellem gør fællesindkøb.

På foreningens hjemmeside finder du flere informationer om Lejre Fotoklub. Her kan du blandt andet læse mere om klubbens arrangementer, se flere billeder og finde yderlige informationer om, hvordan du bliver medlem.

Bemærk: Denne henvendelse understøtter ikke sikker post. Hvis din henvendelse indeholder følsomme personoplysninger, såsom cpr-numre, bedes du sende din meddelelse via sikker post på borger.dk