7. Kl. - TheNextSkolefilmFestival

TheNextSkoleFilmfestival Lejre handler om at eksperimentere med at lave dokumentarfilm samme med professionelle filmfolk fra St. Next, og dyste om prisen ”Årets bedste dokumentar” til den afsluttende filmfestival.

Luk alle
Åben alle

Filmforløbet til 7. klasserne foregår over en periode på 14 dage og indeholder både et kickoff arrangement, to filmdage med professionelle filmfolk på egen skole, selvstændigt arbejde med filmproduktion og en afsluttende filmfestival med gallastemning, rød løber og prisuddelinger. 
Alle 7. klasser samles til kickoff arrangementet for at blive inspireret af professionel filminstruktør. Dagen kickstarter elevernes egen dokumentarfilmproduktion og skal give eleverne inspiration til lave de vildeste og fedeste dokumentarfilm.

Gennem filmklip, fortællinger og øvelser starter elevernes ideudviklingen til et storyboard, som der arbejdes videre med på skolen indtil første besøg af professionelle filmfolk.

Kl. 9:00- 11.30:
Allerslev, Hvalsø og Bramsnæsvig og Firkløverskolen. 

Kl. 12.00-14.30:
Osted, Trællerup, Kr. Hyllinge og Kr. Såby.

Første dag med de professionelle filmfolk ydes der hjælp til gruppernes forberedelse af dokumentarfilmen, så alle grupper er klar til optagedagen mellem de to besøg. Eleverne bliver også guidet i, hvordan de bruger deres udstyr bedst. 

Når de proffe filmfolk har været på besøg, er eleverne klar til at tage på optagelse. Det foregår på dagen imellem første og andet besøg. Eleverne tager selv på optagelse og møder deres interviewperson og er ansvarlige for at få alle skud i kassen. 

Efter optagedagen får klassen igen besøg af professionelle filmfolk. Denne hjælper filmunderviseren grupperne med at klippe deres film færdig. Lærerne assisterer med at få klippet materialet sammen og tilføje musik og grafik, så filmen bliver en velfungerende helhed.

Det er desværre ikke muligt at bedømme og vise alle film til filmfestivallen, så derfor skal hver klasse udvælge to film, som afleveres til bedømmelse.

Filmforløbet afsluttes med et brag af en filmgalla i Hvalsø, hvor de nominerede film vises i både Hvalsø Bio og Hvalsø Hallen. Dagen afsluttes med den store prisoverrækkelse, hvor de bedste dokumentarfilm hyldes.

I filmbranchen er der stolte traditioner for, hvordan man fejrer en stor filmbegivenhed efter at have arbejdet fokuseret med film. Filmene skal selvfølgelig evalueres, have et publikum og fejres på behørig vis.

Det lover vi sker i Hvalsø d. 29. April, hvor dagen vil byde på rød løber, mulighed for at komme i sit fineste tøj, fotoshoot på den røde løber, filmfremvisning på storskærm og taler. 

 

Hvert enkelt kulturforløb i Dronten er udviklet, så det understøtter læringsmål indenfor et eller flere fag.

Filmforløbet er udviklet til dansk i 7.kl. og har som læringsmål, at eleven:

  • prøver kræfter med dokumentargenren som kreativ formidlingsform.
  • forstår fagligheden og processen i en mindre dokumentarfilmproduktion og tilegner sig basiskompetencer   til selv at producere en mindre dokumentarfilm.
  • får indsigt i levende billeders sprog og deres muligheder og begrænsninger.
  • får bevidsthed om medieproduktion som en udvalgt og bearbejdet del af virkeligheden.

Ovenstående læringsmål er udledt af færdigheds- og vidensmål efter 9. klasse for faget dansk.

Dansk
Færdigheds- og vidensmål efter 9. klassetrin.

Kompetencemål fremstilling:
Eleven kan udtrykke sig forståeligt, klart og varieret i skrift, tale, lyd og billede i en form, der passer til genre og situation.

Færdigheds- og vidensmål
planlægning

  • Eleven kan organisere samarbejde om fremstilling.
  • Eleven har viden om produktionsplanlægning, roller, faser, ressourcer, opgavetyper og deadlines.

Færdigheds- og vidensmål
fremstilling

  • Eleven kan fremstille større multimodale produktioner
  • Eleven har viden om virkemidler, grafisk design og efterproduktion.

Trællerup 7. z. 
1. dag med filmunderviser: 12. april 
Optagedag: 13. april 
2. dag med filmunderviser: 14. April 
Klippedag: 15. april

Kr. Hyllinge 7. s og 7.t. 
1. dag med filmunderviser: 12. april 
Optagedag: 13. april 
2. dag med filmunderviser: 14. April 
Klippedag: 15. april 

Osted 7.a.  
1. dag med filmunderviser: 12. april 
Optagedag: 13. april 
2. dag med filmunderviser: 14. April 
Klippedag: 15. april 

Allerslev 7.abc
1. dag med filmunderviser: 13. april 
Optagedag: 14. april 
2. dag med filmunderviser: 15. April 
Klippedag: 16. april 

Hvalsø 7.abc. 
1. dag med filmunderviser: 19. april 
Optagedag: 20. april 
2. dag med filmunderviser: 21. April 
Klippedag: 22. april 

Bramsnæsvig 7.ab 
1. dag med filmunderviser: 19. april 
Optagedag: 20. april 
2. dag med filmunderviser: 21. April 
Klippedag: 22. april 

Firkløver 7.kl.
1. dag med filmunderviser: 19. april 
Optagedag: 20. april 
2. dag med filmunderviser: 21. April 
Klippedag: 22. april 

 

Som forberedelse, men i høj grad også kvalificering af lærernes redskaber til at bruge medieproduktion i egen undervisning, deltager alle involverede lærere i en forberedende  lærerworkshop.

Workshoppen afholdes af professionel filmunderviser og er et hands- on kursus, hvor der bliver arbejdet med de filmiske virkemidler og teknikker, som dokumentaren betjener sig af (fx interview, billedfortælling, klipning). Deltagerne får redskaber til at håndtere små dokumentarfilmproduktioner med ens klasse og prøver via Filmlinjen.dk selv at arbejde på et lille filmhold med forproduktion, optagelse og redigering.