7. Kl. - TheNextSkolefilmFestival

TheNextFilm handler om at eksperimentere med at lave dokumentarfilm samme med professionelle filmfolk fra St. Next. Eleverne bliver klædt godt på til at lave deres egen dokumentarfilm om et vedkommende og personligt emne.

Filmforløbet til 7. klasserne foregår over en uge med to fastlagte filmdage med professionelle filmunderviser på egen skole og selvstændigt arbejde med filmproduktionen mellem de professionelles besøg.

Som opstart på filmforløbet arrangeres et virtuelt Kick-Off arrangement á 2 lektioners varighed, hvor eleverne får inspiration fra en professionel dokumentarfilminstruktør til deres kommende arbejde med at lave en dokumentarfilm og bliver sat i gang med ideudvikling og storyboard.

Filmforløbet afsluttes med et brag af en filmgalla i Hvalsø, hvor de nominerede film vises i både Hvalsø Bio og Hvalsø Hallen. Dagen afsluttes med stor prisoverrækkelse. 

Filmforløbet er i år en del af Børnenes Kulturregion

 

Luk alle
Åben alle

Filmforløbet til 7. klasserne foregår over en periode på 14 dage og indeholder både et kickoff arrangement, to filmdage med professionelle filmfolk på egen skole, selvstændigt arbejde med filmproduktion og en afsluttende filmfestival med gallastemning, rød løber og prisuddelinger. 
Hver klasse er involveret i aktiviteter med professionelle filmfolk, der samlet set svarer til to hele skoledage. Derudover skal der afsættes tid til forberedelse op til den første filmdag med professionelle, dagen imellem og dagen eller dagene efter andet besøg med professionelle filmfolk, hvor eleverne færdiggør deres film.

Alle film skal belyse et vedrørende emne og indeholde et interview. Så eleverne skal ud og finde levende mennesker, som de kan interviewe og finde spændende miljøer og optagesteder, de kan bruge som stemningsbilleder til at understøtte filmens budskab

Filmforløbet begynder med et virtuelt inspirationsoplæg ca. en uge op til besøgene af filmunderviser, hvor dokumentarist fortæller om egne filmproduktioner og sætter grupperne i gang med deres storyboard. Inden første besøg af filmunderviser arbejder klasserne med at lave storyboardet til deres film.

Første dag med de professionelle filmfolk ydes der hjælp til gruppernes forberedelse af dokumentarfilmen, så alle grupper er klar til optagedagen mellem de to besøg.
Eleverne bliver også guidet i, hvordan de bruger deres udstyr bedst.

Når filmunderviser har været på besøg, er eleverne klar til at tage på optagelse. Det foregår på dagen imellem første og andet besøg. Eleverne tager selv på optagelse og møder deres interviewperson og er ansvarlige for at få alle skud i kassen.

Efter optagedagen får klassen igen besøg af filmunderviser. Her hjælpes grupperne med at få klippet materialet sammen og tilføje musik og grafik, så filmen bliver en velfungerende helhed. 

Det er desværre ikke muligt at bedømme og sende alle film til Den Nationale Skolefilmfestival i Odense efteråret 2022, så derfor skal hver klasse udvælge to film, som afleveres til lokal bedømmelse. To film fra hver kommune går videre til Den Nationale Skolefilmfestival og vindernes klasser inviteres også med.

Filmforløbet afsluttes med et brag af en filmfestival i Hvalsø, hvor de nominerede film vises i både Hvalsø Bio og Hvalsø Hallen. Dagen afsluttes med den store prisoverrækkelse, hvor dokumentarfilmene hyldes.

Virtuelt Kick-Off via Teams 
Tirsdag d. 9.nov. kl. 8.30-10.15

Allerslev 7.abc
1. dag med filmunderviser: 15. nov.  
Optagedag: 16. nov. 
2. dag med filmunderviser: 17. nov.  
Klippedag: 18. Nov.  

Kr. Hyllinge Skole 7. s og 7.t. 
1. dag med filmunderviser: 15. nov.  
Optagedag: 16. nov. 
2. dag med filmunderviser: 17. nov.  
Klippedag: 18. Nov.  

Osted Skole 7.a.
1. dag med filmunderviser: 16. nov.  
Optagedag: 17. nov. 
2. dag med filmunderviser: 18. nov.  
Klippedag: 19. Nov. 

Hvalsø Skole7.abc.  
1. dag med filmunderviser: 16. nov.  
Optagedag: 17. nov. 
2. dag med filmunderviser: 18. nov.  
Klippedag: 19. Nov. 

Firkløverskolen 7.kl.
1. dag med filmunderviser: 16. nov.  
Optagedag: 17. nov. 
2. dag med filmunderviser: 18. nov.  
Klippedag: 19. Nov. 

Bramsnæsvigskolen 7.ab 
1. dag med filmunderviser: 23. nov.  
Optagedag: 24. nov. 
2. dag med filmunderviser: 25. nov.  
Klippedag: 26. Nov. 

Trællerupskolen 7. xy 
1. dag med filmunderviser: 23. nov.  
Optagedag: 24. nov. 
2. dag med filmunderviser: 25. nov.  
Klippedag: 26. Nov. 

Kr. Såby Skole 7.a.
1. dag med filmunderviser: 23. nov.  
Optagedag: 24. nov. 
2. dag med filmunderviser: 25. nov.  
Klippedag: 26. Nov. 

Mandag  d. 9. aug. kl. 8.30- 11.30
Hvalsø Skole

Som forberedelse, men i høj grad også kvalificering af lærernes redskaber til at bruge medieproduktion i egen undervisning, deltager alle involverede lærere i en forberedende  lærerworkshop.

Workshoppen afholdes af professionel filmunderviser og er et hands- on kursus, hvor der bliver arbejdet med de filmiske virkemidler og teknikker, som dokumentaren betjener sig af (fx interview, billedfortælling, klipning). Deltagerne får redskaber til at håndtere små dokumentarfilmproduktioner med ens klasse og prøver via Filmlinjen.dk selv at arbejde på et lille filmhold med forproduktion, optagelse og redigering. 

Der er til alle kulturforløb lavet en survey, hvor både lærere og elever evaluerer deres oplevelse af kulturforløbet med kunstnere.

I evalueringen er der særligt fokus på at undersøge i hvilken grad kulturforløbene er med til at styrke elevernes kreativitet og om de giver inspiration og metoder til at arbejde med kreative læringsprocesser.

Her link til elev-evalueringen:
https://www.lejre.dk/kultur-og-fritid/dronten/evalueringer/elev-evaluering-thenextfilm/

Her link til lærerevalueringen:
https://www.lejre.dk/kultur-og-fritid/dronten/evalueringer/evaluering-thenextfil-7-kl/