Biblioteket på Lejre Station

Fra gammel stationsbygning til kulturelt mødested

Biblioteket på Lejre Station er et anderledes bibliotek. Beliggende i den gamle togstation – på perronen - placerer biblioteket sig som et lille bibliotek med et stort samfundshjerte. Nøgleordene er æstetik, litteratur og demokratisk samtale.

En af dogmerne i genopbygningen af biblioteket var at alle byggematerialer skulle være så "naturlige" og lokale som muligt. Træet er hentet hos lokalt savværk og forarbejdet på stedet og indvendige vægge er pudsede murstensvægge der ikke er behandlede med maling. Alt er, så vidt muligt, lavet af træ, jern eller andre bæredygtige materialer

 

Vi ønsker med Biblioteket på Lejre Station at skabe et sted, hvor vi tager nogle nye samtaler med hinanden, samarbejdspartnere og ikke mindst borgerne og brugerne af biblioteket. Biblioteket er et et-rums-bibliotek, men indretningen muliggør flere rum-i-rummet til forskellige typer af kulturelle aktiviteter og oplevelser. Og samtidig står alle bøger med forsiden ud af til inspiration og som en slags litterært tapet.

Biblioteket på Lejre Station søger hele tiden at udnytte og afprøve digitale løsninger, der kommer brugeren til gavn. Vi har lavet en lille video, hvor vi bl.a. fortæller lidt om det, den kan du se her.Vi er altid glade for spørgsmål og idéer, så skriv eller kom forbi, hvis du har en god idé til hvad Biblioteket på perronen også kan bruges til.