Arkivet

Lejre Bibliotek & Arkiv - Videnscentret for den lokale kulturarv.Lejre Arkiv ligger i Hvalsø Kulturhus, som en integreret del af Hvalsø Bibliotek.
Arkivet er en dynamisk institution, drevet af fællesskab og frivillighed, som samarbejder med Lejre Kommunes historieinteresserede borgere.
Vi ønsker at bidrage til opbygningen af en fælles lokal identitet for borgerne i Lejre Kommune. Fundamentet for dette er formidling af egnens lokalhistorie. 
I samarbejde med de frivillige, indsamler og tilgængeliggør arkivet derfor materiale, der fortæller historier fra vores sted: Historier om virksomheder, foreninger, mennesker, bygninger, landsbyer og byer.

Arrangementer 

Arkivet er drevet af frivilligt lokalt engagement og afholder gerne udstillinger eller arrangementer som ”landsbybingo” eller fortællearrangementer for bl.a. kommunens ældre borgere og skolebørn. Eksempelvis afholdes der, særligt for de ældre borgere, historiske oplæg af frivillige, hvor de kan høre historier om gamle dage og supplere disse med egne erindringer.
Arkivet har også afholdt et fortællearrangement om 2. verdenskrig, hvor en ældre borger fortalte børnene på Hvalsø Skole, om dengang hun som skolepige oplevede at tyskerne indtog skolen i Hvalsø.

Vil du vide mere om dit lokalsamfund, din familie eller dit hus, så kom til arkivet, for her finder du historien dokumenteret gennem en stor samling af billeder, film, lydoptagelser og dokumenter såsom dagbøger, breve, regnskaber, testamenter og manuskripter fra hele kommunen.

OBS: Hvis du finder materiale af privat karakter i arkivet, som du ikke ønsker offentliggjort, så kan vi selvfølgelig øjeblikkeligt fjerne det. 

Arkivet holder åbent hver torsdag mellem kl 15-18, hvor arkivets medarbejder og frivillige står klar til at hjælpe dig.

Kontakt:

Tobias Mortensen
tomo@lejre.dk eller tlf. 21562431 (torsdag 15-18)

Adresse:
Skolevej 12
4330 Hvalsø