Træn sammen - hver for sig

Er I med derude ?

Ordene kommer fra Martin Hørbye, som er gymnastiktræner og næstformand i Kirke Hyllinge gymnastikforening og som i denne COVID19-tid laver online hjemmetræning.

Som gymnast kan man blive rastløs i en tid, hvor smitterisiko forhindrer at medlemmerne i foreningen til at mødes og træne som vanligt og de mange forårsopvisninger er også aflyst.

Så for at holde kontakten til de øvrige gymnaster i foreningen fandt Martin på at lave en online hjemmetræning. I første omgang var det egentlig tiltænkt gymnastikafdelingen, men han fik den idé at ”brage det ud til alle,” som har lyst til at være med og det virkede!

”Vi glæder os til, at vi igen kan mødes i hallen til gymnastiktræning. Indtil da kan vi kun opfordre alle til at holde sig i gang derhjemme og dele inspiration på Facebook. Hvis andre foreninger har lyst til at prøve noget lignende for at holde kontakten til medlemmerne, kan vi kun sige: gør det! Det er sjovt. Vores bedste råd er at gøre det simpelt så alle kan være med”, lyder opfordringen fra Martin.

Martin har tilrettelagt øvelserne er således, at hele familien kan være med. Allerede efter første træning kom opfordringer til Martin om at lave flere træningssessioner. Som sagt så gjort. Samtidig med træningssessioner lægger den aktive gymnastikfamilie også tips og tricks samt små udfordringer op i facebookgruppen. De har blandt andet lavet en håndstandskonkurrence, hvor deltagere skal filme deres håndstand og tage tid på, hvor lang tid de kan blive stående.

Find Kirke Hyllinge Gymnastik Afdeling på Facebook (HER) og vær med til Martins næste hjemmetræning eller bliv inspireret til at opstarte din egen.

Martins tre bedste råd til selv at starte online hjemmetræning op:

1: Spring ud i det. Vær ikke bange for teknikken – det vigtigste er, at du tager initiativ og at dine ”seere” kan mærke din glæde og engagement ved at træne.

2: Gør det enkelt, så alle kan være med. Efterhånden kan du altid bygge på, hvis du fx vil livestreame flere gange om ugen eller lave udfordringskonkurrencer mm.

3: Find den platform som passer dig bedst. Jeg bruger YouTube, men man kan også bruge Facebook Live, Microsoft Teams, Facetime eller fx Messenger.