Gåværter må vente lidt endnu

Gå-værter må vente i spænding lidt endnu

På grund af Corona-virus er mange aktiviteter udsat. Det gælder også opstart af Gå-værter og Gå-fællesskaber, hvor frivillige opretter gåture for andre.

Projektet er et samarbejde mellem Lejre Kommune, Bevæg dig for livet - Løb & gang samt Nationalpark Skjoldungernes Land.

Kort fortalt er projektets formål at få flere ud og nyde den skønne natur i Lejre Kommune i samskabende og uforpligtende fællesskaber.


Hvad er en gå-vært?
En gå-vært er en person, der arrangerer gåture i det nabolag, hun eller han bor i. Det er gratis at være med på turene.

Hvad skal man kunne?
Du skal være en god vært for dem, der gerne vil gå sammen med dig, og så skal du have lyst til at arrangere ture for andre. Det kræver ikke at du kan gå langt eller hurtigt.

Skal man gå flere gange om ugen?
Det er op til dig, hvor ofte du vil gå. Nogle gør det kun én gang om måneden, mens andre bare ikke kan få nok. Det bestemmer du selv i dit fællesskab. Det er nemlig dit helt eget!

Får man løn?
At være gå-vært er frivilligt arbejde, men du får kompetencer, nye venskaber og oplevelser gennem gå-netværket - og samarbejdet med Bevæg dig for livet.

Hvad får man ud af det?
'Jeg får energien 10 gange igen', siger de værter, vi har talt med. Du vil opleve, at du ikke bliver træt, men tværtimod får luft og overskud i din hverdag. Den måde du og dit nabolag forpligter hinanden på gør, at du naturligt også kommer i form. Men en ting er det fysiske aspekt, men noget andet er, at du udvider dit netværk, forbedrer din søvn, din glæde og dit overskud.

Vi har i løbet af 2020 planer om at afholde to inspirationsaftener, hvor vi vil fortælle deltagerne alt om rollen som gå-vært, og hvordan man organiserer et fællesskab og let får flere med ud at gå.

Lige nu er disse udskudt på ubestemt tid, men kontakt Malene Hamilton på makh@lejre.dk for mere information eller følg med på Facebooksiden for løbende opdateringer