Boblberg

Find din gå-tur-ven på Boblberg i Lejre Kommune Boblberg er en ny digital kommunikationsplatform, som hjælper borgerne med at finde hinanden.

Fritidsinteresser bliver både sjovere, mere givende og interessante, når man har nogen at dele dem med. Dette bliver nu nemmere i Lejre Kommune.

Fredag den 24. august lancerer Lejre Bibliotek & Arkiv borger-til-borger portalen www.boblberg.dksom er målrettet fritidsinteresser og sociale fællesskaber. Lejre Bibliotek & Arkiv har valgt at lancere netop Boblberg, som den digitale opslagstavle biblioteket længe har efterspurgt, da portalen tilbyder netop de muligheder for fællesskaber, relationer og frirum som er vigtige for alle mennesker.

Fællesskaberne bobler

På boblberg.dk har alle mulighed for at oprette opslag i form af ”bobler”, som inviterer til aktiviteter, interesser, oplevelser og meget mere i fællesskab med andre.

Man også søge andres bobler i Lejre, og lade sig inspirere til nye spændende aktiviteter på tværs af alder, køn og herkomst.
Det betyder, at alle meget nemmere kan finde en gå-tur-ven, én at træne med, nogle at dele oplevelser med eller en at starte nyt venskab med.

- Fællesskaber er vigtige for vores velfærd. Det er i samspillet med andre mennesker, at vi trives bedst. Med dette nye initiativ gør vi det nemmere for borgere, unge som ældre, at møde andre mennesker med samme interesser og dermed skabe nye fællesskaber. Et rigtigt fint digitalt værktøj, som jeg håber, borgerne i Lejre vil gøre brug af, udtaler udvalgsformand Claus Jørgensen, Udvalget for Kultur & Fritid.

Ikke som traditionelt foreningsliv

På Boblberg.dk er der mulighed for at søge efter det venskab og fællesskab, man kan have svært ved at finde, hvis man ikke er en del af traditionelle foreningsliv. Portalen giver også en hel anden mulighed for at søge frivillige eller selv være frivillig. 
- Boblberg er som skabt til Lejre Kommune, da det giver mulighed for at skabe relationer på tværs af vores 49 landsbyer og små bysamfund. Og hvis man ikke lige er medlem af den lokale bridgeklub eller idrætsforening, men gerne vil dele nogle oplevelser med andre i lokalområdet, så har man muligheden her, slutter Claus Jørgensen.

Fakta om Boblberg

  • For at få glæde af Boblberg opretter man sig som bruger på portalen, www.boblberg.dk. Herefter kan man oprette sine egne opslag, også kaldet bobler, eller man kan søge og se andres bobler og svare på dem.
  • 75 Lejreborgere har på forhånd tilmeldt sig, når Lejre Bibliotek & Arkiv lancerer portalen og dermed åbner for, at alle Lejreborgere kan bruge den.
  • Boblberg overvåger platformen for hele tiden at sikre at indholdet er seriøst og ikke har upassende indhold.
  • Boblberg er for borgere i alle aldre. I Lejre Kommune vil de unge være den første målgruppe, som får kendskab til Boblberg, når Boblbergs repræsentanter rejser rundt med #Ungebussen i starten af september måned.
  • Boblberg har på landsplan 27.000 brugere.

Kontaktinformation for pressen:
Udvalgsformand Claus Jørgensen, Udvalget for Kultur & Fritid, cljo@lejre.dk, tlf.: 20 26 16 00.
Projektleder i Lejre Kommune, Hasse Kürstein, haku@lejre.dk, tlf.: 24 89 42 38.

Bemærk: Denne henvendelse understøtter ikke sikker post. Hvis din henvendelse indeholder følsomme personoplysninger, såsom cpr-numre, bedes du sende din meddelelse via sikker post på borger.dk