Lejre Kommunes Klimauge fra 8.-17. september 2023

Vi gentager succesen og holder igen Klimauge for og med alle borgere, foreninger og virksomheder i Lejre Kommunes 49 landsbyer og småbyer. Alle borgere, foreninger og virksomheder er inviteret med som både deltagere og arrangører.

Klimaugen afholdes for tredje gang, og sidste år var der mere end 50 arrangementer på programmet arrangeret af næsten lige så mange arrangører. Rundt om i kommunen har man under tidligere Klimauger kunnet opleve fællesspisninger, oplæg om genbrug, høstfestival, havevandring og meget mere. Hvad skal der ske i 2023? Klimaugen skaber vi sammen: Alle borgere, foreninger og virksomheder i kommunen inviteres til at arrangere med, så vi også i år får et flot og alsidigt program.

Formål med Klimaugen

Klimaugen skal fremme involvering, engagement, netværksdannelse og formidling af klimaomstillingen til borgere, foreninger og erhvervsliv i Lejre Kommune. Klimaugen bygger bro fra det globale til det lokale og omvendt. Arrangementerne skal inspirere med konstruktive perspektiver på, hvordan klimaomstilling kan ske som en integreret del af det gode og bæredygtige liv på landet i Lejre Kommunes 49 landsbyer og småbyer.

Vil du være arrangør?

Vil du stå for et klimaarrangement under Klimaugen? Så vil vi gerne sørge for, at dit arrangement kommer med i vores kommunikation om programmet for Klimaugen. Skriv gerne en mail om tid, sted, emne, målgruppe og arrangør til klima@lejre.dk. Du kan også gratis oprette dit arrangement i kulturguiden Kultunaut.

Klimauge-pulje

Søger du støtte til et klimaarrangement? Lejre Kommune udbyder to Klimauge-puljer på samlet 125.000 kr. målrettet lokale arrangementer og events under Klimaugen. En pulje er møntet på borgere, virksomheder, landsbylaug, grundejerforeninger m.m. og en anden pulje, kan søges af kultur- og fritidslivet.

Læs om de to Klimauge-puljer 2023 her