Bæredygtighed i SMV-er

Publiceret 29-04-2024

Mærker du også, hvordan miljømæssige og sociale udfordringer intensiveres og medfører nye krav fra markedet? Er du i tvivl om, hvordan du skal reagere på disse krav?

En hånd, der holder et træ, symboliserer bæredygtighed og miljøbevidsthed.

Stigende krav om bæredygtighed behøver ikke nødvendigvis at være en byrde – tværtimod kan de ses som en gylden mulighed for at differentiere sig og opnå en konkurrencemæssig styrkefordel. Fordelen opnår du ved proaktivt at integrere bæredygtighed i din virksomhedsforretning – og det står vi klar til at hjælpe dig med.

Fremtidssikring gennem bæredygtighed
Hvis du venter med at gøre noget, så kan det meget vel vise sig at være for sent. Ved at være på forkant kan du selv være med til at styre tempo og retning. Samtidig griber du muligheden for at forbedre din markedsposition, inden alle konkurrenterne kommer ud af starthullerne. For SMV’er er det ikke kun vigtigt at reagere på krav om bæredygtighed; det er også afgørende at være på forkant med disse tendenser. Ved aktivt at fremme bæredygtige praksisser kan SMV’er forbedre deres markedsposition. Hele værdikæden er nemlig i spil i de EU-direktiver, som pålægger de store virksomheder at ESG-rapportere allerede fra i år. Går du som lille virksomhed aktivt ind i arbejdet med bæredygtighed, så kan du samtidig bruge det til at opbygge langvarige relationer med både kunder og leverandører.

Fordele ved tidlig implementering
Virksomheder, der tidligt implementerer bæredygtige strategier, har ofte en førerposition inden for deres branche. Desto tidligere du kommer i gang, desto mere sandsynligt er det, at indsatsen giver en konkurrencemæssig fordel. Dette er særligt værdifuldt i markeder, hvor forbrugernes bevidsthed om miljømæssige spørgsmål stiger. Ved at opfylde og måske overgå kundens forventninger kan SMV’er skabe en loyal kundebase, der også vælger din virksomhed på grund af dens bæredygtige profil.

Strategier til bæredygtig vækst

Her er nogle strategier, som enhver SMV kan overveje:

  1. Forstå markedets krav: Det er afgørende, at virksomheder forstår og forudser markedets krav til bæredygtighed. Dette kan omfatte alt fra reduktion af affald og emissionsniveauer til social ansvarlighed.
  2. Integrér bæredygtighed i alle aspekter af virksomheden: Bæredygtighed bør ikke ses som et isoleret mål, men som en integreret del af virksomhedens drift – fra supply chain management til produktudvikling og marketing.
  3. Kommunikér din bæredygtighedsrejse: Gennemsigtighed er nøglen til at opbygge tillid og troværdighed. Det er vigtigt at kommunikere ikke kun målene, men også indsatserne, fremskridtene og realiseringen af bæredygtige initiativer.

Ved proaktivt at integrere bæredygtighed i din forretningsmodel kan du sikre din virksomhed en bæredygtig fremtid – både miljømæssigt, værdimæssigt og økonomisk. Planlagte bæredygtige indsatser sikrer ikke kun overholdelse af stigende lovgivningsmæssige krav, men skaber også et robust fundament for vækst og udvikling.

Hos Erhverv Lejre er vi klar til at hjælpe dig videre på din bæredygtighedsrejse. Vores mål er at støtte dig i at integrere bæredygtighed i alle relevante områder af din forretningsmodel. Her er, hvordan vi kan hjælpe:

  1. Personlig 1:1-sparring: Vi tilbyder individuelle samtaler, hvor vi dykker ned i din virksomheds specifikke udfordringer og muligheder.
  2. Bæredygtighedshjulet: Vi bruger værktøjet Bæredygtighedshjulet, som hjælper dig med at få overblik og planlægge dine næste grønne skridt.
  3. Sparring og vejledning: Vi sparrer og vejleder dig i din bæredygtighedsrejse. Vi har ikke alle svarene, men vi stiller de rette spørgsmål og hjælper dig med at udforske mulighederne og guide dig på vej til relevante programmer og puljer.

Tag det næste skridt mod en grønnere fremtid! Kontakt Erhverv Lejre i dag, og lad os sammen se på mulighederne for grøn og bæredygtig forretningsudvikling: 

Book sparring:

Erhvervschef Nynne Friis
Mail: nyfr@lejre.dk

Læs også:

Bæredygtighed i værdikæder
Grøn & bæredygtig omstilling