Børnehaver 3-4 årige - Kunst- Hop

Rytmik, ord, teater og billedkunst blander sig, når alle 3- 4 årige skal lave kunst-hop. Kunsthoppene er bundet sammen af en teaterforestilling "Askepots Hvide Due", som børnene ser på biblioteket.

Teaterforestillingen Askepots Hvide Due er omdrejningspunkt for hele kulturforløbet til de 3- 4 årige. Det er en sørgelig, men også meget morsom og rørende genfortælling af det klassiske folkeeventyr af Brødrene Grimm.

I ugerne op til og efter teaterforestillingen arbejder alle børnehaver seks gange med rytmik sammen med rytmiklærere fra Lejre Musikskole. Men ord og bøger skal der også til, så derfor kommer biblioteket også ud i alle børnehaver på et forbesøg, hvor børnene gennem leg med ord og historier arbejder sig ind i Askepots og eventyrets verden – her får børnene også en flot invitation til teaterforestillingen og billetter. Efter teateroplevelsen får børnene igen besøg af Dronten og leger videre med elementer fra Askepots Hvide Due gennem forskellige bevægelses- og dramalege og med billedkunst.


Som i sidste års kulturforløb ”Græshoppe Salsa” er det teaterforestillingen, der binder rytmikdelen, orddelen og billedkunstdelen sammen.
Den hvide due og valnødden får helt sikkert en stor betydning for børnene i år.

Klik her og se hvornår børnehaven skal have Kunst- Hop: rytmik, teater, forbesøg af Lejre Bibliotek og efterbesøg med billedkunst og drama

Hvert enkelt kulturforløb i Dronten er udviklet, så det understøtter læringsmål inden for et eller flere områder. Kunst- hop understøtter alle 6 pædagogiske læreplanstemaer:

Alsidig personlig udvikling
Social udvikling
Kommunikation og sprog
Krop, sanser og bevægelse
Natur, udeliv og science
Kultur, æstetik og fællesskab

I læringsmaterialet til kunst- Hop kan du læse  mere om, hvordan hvert enkelt læreplanstema understøttes.