Drikker din mor eller far?

Nogen gange ved man ikke helt, hvad der er galt, men man er bare ked af det, bange, forvirret, utryg, vred eller føler sig ensom. Det vigtigste er, at du taler med nogen om, hvordan du har det, tænker og føler.

Det er ikke din skyld

  • Husk altid! Det er aldrig din skyld, at din mor eller far drikker.

Du er ikke alene

  • Du skal ikke være flov eller skamme dig - det er der ingen grund til. Du tror måske, at du er den eneste, der har det sådan og at ingen andre ville kunne forstå dig. Men sådan er det slet ikke. I Danmark er ca. 122.000 børn og unge som har det nøjagtig på samme måde som dig. Det svarer til, at der i hver skoleklasse er 2 til 3 børn, der har en mor eller far der drikker for meget. Det svarer til, at hvis man stiller dem alle på en lang række, vil de nå fra København til Odense midt på Fyn.

Voksne skal have hjælp af voksne

  • Det er ikke dig, der skal få din mor eller far til at holde op med at drikke. De skal have hjælp af andre voksne.

 Tal med andre om det

  • Tag fat i en voksen, som du stoler på. Det kan være en i din familie, din nabo, en lærer, en pædagog, din læge eller en fra idrætsklubben. Fortæl dem, hvordan du har det, og hvad der bekymrer dig. Du må nemlig ikke gå alene uden at tale med andre om dine tanker og oplevelser. De kan hjælpe dig! 

Her kan du få hjælp og støtte

Der er mange steder, hvor du kan få hjælp hvis din mor eller far drikker for meget alkohol eller har gjort det tidligere. Det er vigtigt, at du ikke går alene rundt med dine tanker og oplevelser, men at du snakker med nogen om det og får hjælp. Hjælpen er gratis og hvis du ikke har lyst, så behøver du ikke at fortælle det til din mor og far. Du kan altid snakke med en voksen, som du stoler på og som kan hjælpe dig videre, men du kan også selv kontakte: