Demens

Demenssygdomme rammer især ældre mennesker, men kan også ramme mennesker i 40-50-års alderen eller endnu yngre. Demens er fællesbetegnelsen for en række sygdomme, der svækker hjernens funktioner

Demenskoordinatoren tilbyder:
Opsøgende, rådgivende og støttende besøg hos dig eller dine nærmeste som har en demenssygdom.
Støtte til dig, så du kan opretholde en aktiv og overskuelig hverdag.
Individuel vejledning og rådgivning rådgivning omkring din boligsituation.
Vi yder også støtte og vejledning til hjemmeplejens personale, den hjælp du modtager hjemme

Andre aktiviteter
Daghjemmet på Bøgebakken har særlig fokus på borgere med en demenssygdom. Tilhører du denne gruppe kan du her få inspirerende oplevelser og et dejligt socialt samvær. 

Husk din motion 
Er et tilbud til mænd og kvinder med hukommelsesproblemer. Træningen foregår på Østergadecentret, Østergade 1, 4330 Hvalsø. Er du mand mødes vi en gang om ugen på tirsdage mellem kl.13 -14.30 og er du kvinde så er der træning om onsdagen fra kl.14-15.30. Medbring indendørs kondisko. Pris 10kr. pr.gang. Tilmelding nødvendig til demenskoordinatoren. Se kontaktoplysninger th. 

Deltagelse i samvær og støttegrupper for pårørende
Har du en ægtefælle eller anden pårørende med en demenssygdom? Hvis ja, inviteres du til at deltage i pårørendegrupper. Hvis det er noget for dig- så kontakt en af vores demenskoordinator.

Husk
Vi er aldrig længere væk end telefonen - tøv ikke med at henvende dig til os.

Forløbsprogram for Demens 
Hvis man er bekymret for sin hukommelse er det vigtigt at søge egen læge. Måske skyldes problemerne en begyndende demens, hvor det er vigtigt at starte eventuel behandling så tidligt som muligt. Måske skyldes problemerne noget helt andet, som det så er vigtigt at få behandlet.

Kontakt til Alzheimers foreningen her.