Op på hesten igen er AFLYST

Grundet for få tilmeldinger er kurset aflyst

Hvad er "Op på hesten igen"?
Et gratis kursus til dig og dine pårørende, uanset hvilken kronisk eller alvorlig sygdom du har.
Din aktive deltagelse er nøgleordet.
Du vil få handlingsorienterede redskaber og metoder til at komme op på hesten igen.
Samspillet og engagementet deltagerne imellem bliver vægtet højt.

Kursets opbygning
Kurset består af seks mødegange, hvor hver mødegang handler om ét specifikt tema med relation til en kronisk eller alvorlig sygdom.
Der holdes først et kort oplæg om temaet, efterfulgt af diskussion og spørgsmål om de dilemmaer, der bliver taget hul på i oplægget.
Konsulent Niels Holstein vil understøtte diskussionen og spørgsmålene ved alle mødegange fra kl.16 -18.15.
Tilmelding nødvendig.

Hvor- og hvornår afholdes kurset?
I det store mødelokale på Bøgebakken Plejecenter, Bøgebakken 1, 4320 Lejre. Kl.16-18.15 alle mødegange.
På det første møde d. 2.oktober vil vi hjælpe med at formidle fælleskørsel mellem deltagerne.

Tilmelding er nødvendig og kan ske hos:
Lisa Chabert, tlf.: 60 10 04 79 eller på E-mail: lisc@lejre.dk
eller til Niels Holstein Rathlou, tlf.: 24 66 65 74 E-mail: nielsholstein@gmail.com

Program for efteråret 2018

Et tilbud til dig og dine pårørende i samarbejde mellem Kræftens Bekæmpelse, Hjerteforeningen, Gigtforeningen, HjerneSagen, Diabetesforeningen og Lejre Kommune.

Program for efteråret 2018

INFO MØDE tirsdag d. 18.september
Præsentation af kurset ”Op på
hesten igen”. Mødetid kl. 17-18.00.
Præsentation af de deltagende
patientforeninger og jobcentret.
Tilmelding til kurset kan gøres på dagen.

”Velkommen” tirsdag d. 2.oktober
En introduktion til- og formålet med kurset.
Oplæg om den positive vinkel samt en kort præsentation af patientgrupperne.
Oplæg af Niels Holstein.

Afspænding, spænd af, vejrtrækning og smerter (teori og praksis) torsdag d. 11.oktober
Oplæg af afspændingspædagog Gunnvor Anne Birkeland Klok.

”Mig og min sundhed” tirsdag d. 23.oktober
Oplæg af diætist Louise Munkhauge.Hvorfor ændre på sine kostvaner og hvordan kommer du i gang?
Hvad kan understøtte en ændring og modarbejde en ændring?

”Mig og min sygdom” Tirsdag d. 30.oktober
Oplæg af Maria Møllegaard
Motionsvaner? Hvordan kommer jeg i gang? Hvad kan understøtte- og modarbejde en ændring?
Hvordan finder jeg motivation i hverdagen? Hjælpemidler?
Hvordan får du din energi til at række hele dagen trods smerter?

Hvordan fastholder man sig selv når sygdommen fylder for meget, for dig og dine pårørende. Tirsdag d. 6.november
Oplæg af psykolog Camilla Schrøder
Hvordan fastholder du dig selv når sygdommen fylder for meget og hvad er forskellen på at være hhv. sygdomsramt/pårørende/ægtefælle/forældre/barn og ven.

Mødet med læge/hospital. Medicinering. Hvad kan apoteket gøre for dig? Tirsdag d. 13.november
Oplæg af Kristina Jensen (sygepl.) og Charlotte Wiberg (Hvalsø Apotek).
Hvordan får jeg et godt samarbejde med læge/hospitalet?
Patientrollen. Forståelse for lægemidler og hvad kan apoteket hjælpe med?

Tak for din tilmelding.

Du vil nu modtage en email med et link til at bekræfte din tilmelding. Herefter abonnerer du på denne side og vil modtage en e-mail hvis der sker ændringer i indholdet.

* E-mailen du indtastede, abonnerer allerede på denne siden.

* Der skete en fejl og du blev ikke oprettet. Prøv igen senere.