Møllehuset

Møllehuset ligger tæt ved naturskønne områder lige i hjertet af Lejre, nemlig Kirke Sonnerup. som vi bruger meget i det daglige. Vi er i gåafstand til bus når vi skal på tur, til skov, strand og bibliotek. Vi har en stor legeplads, men plads til leg, fordybelse og bevægelse, og vi arbejder løbende på, at se nye muligheder i det vi har.

Opskriv dit barn

Om Møllehuset

Luk alle
Åben alle

OBS:I XX er der plads til cirka xx vuggestuebørn og xx børnehavebørn. 

I vuggestuen er børnene fordelt på xx stuer. i Børnehaven er børnene fordelt på xx stuer.

Børnehuset Møllebjerghave havde sin opstart pr. 1. oktober 1999 og har siden da udviklet sig til en institution med sjæl, med 26 vuggestuebørn og 58 børnehavebørn.

Vi har en skøn stor legeplads, som vi er glade for at bruge både i sol, sne og regn. Vi lægger vægt på at styrke børnenes empati, selvværd, sprog og glæden ved udeliv. Da vi tror, det er vigtige egenskaber at give børnene med ud i livet.

Vi har et dejligt stort lyst hus, som er inddelt i tre vuggestuegrupper og to børnehavestuer, om foråret har vi også en førskolegruppe.

Mange af vores børn er søskende, og de har gennem dagen mulighed for at mødes, tit får vuggestuebarnet en godnat knus af store søster/bror inden middagssøvn. Og børnehavebørnene besøger ofte deres mindre søskende i vuggestuen eller på den del af legepladser, der er indrettet til vuggestuebørn.

Gennem året har vi nogle faste traditioner for alle børn f.eks. julemiddag, Lucia, sommerfest og fødselsdagsfest. Ligesom der på stuerne også er traditioner nissevenner, fødselsdage og lign.

I Møllebjerghave er de voksne tydelige og anerkendende i deres tilgang til børnene. Det er vi voksne, som sætter de rammer, børnene kan navigere i. Det giver børnene tryghed og giver dem overskud til at udvikle sig.

Som forældre i Møllebjerghave er du altid velkommen i huset. Der er te og kaffe på kanden (ellers må du gerne lave en kande). Flere forældre giver sig tid til en kop kaffe om morgenen.

I er velkomne til at besøge os og høre mere om hverdagen i børnehuset.

Kontakt den daglige leder for at aftale et besøg.

I (navn på institution) har vi frokostordning i (både) vuggestue og (børnehave.)

Forældrene stemmer hvert andet år om tilslutning til frokostordningen i børnehave.

I (xx) holder vi løbende førstehjælpskurser for personale og ledelse i børnehuset. 

Pædagogisk profil

Luk alle
Åben alle

Tekst + link

Tekst og link

Link til praktikbeskrivelse

Tilsyn

Luk alle
Åben alle

Lejre Kommune er forpligtet til at føre tilsyn med alle former for dagtilbud beliggende i kommunen jævnfør dagtilbudsloven. Tilsynet skal sikre, at børnene har de bedste muligheder for trivsel, udvikling og læring. Samtidig skal det sikres, at der arbejdes med pædagogiske læreplaner, sprogudvikling, børnemiljø, sundhed, overgange mellem pædagogiske tilbud og forebyggelse i forhold til børn med særlige behov.

Du finder det seneste tilsyn her.