Terrænregulering

Terrænreguleringer kan kræve landzonetilladelse og i nogle tilfælde også en tilladelse efter anden lovgivning, f.eks. naturbeskyttelsesloven, vandløbsloven og miljøbeskyttelsesloven m.m. Du bør derfor altid kontakte Lejre Kommune inden du terrænregulerer, for at få en vurdering af, hvilke tilladelser eller dispensationer projektet kræver.

Terrænregulering på landbrugsjord kræver ikke landzonetilladelse, hvis formålet er at forbedre landbrugsdriften, og hvis den landbrugsmæssige drift genoptages efter terrænreguleringens afslutning. En terrænregulering af landbrugsjord skal dog anmeldes til kommunen, som skal træffe afgørelse om, hvorvidt det anmeldte projekt kan udføres uden landzonetilladelse.  

Det kan ligeledes kræve andre tilladelser eller dispensationer efter naturbeskyttelsesloven, vandløbsloven eller miljøbeskyttelsesloven. 

Du skal i forbindelse med en anmeldelse/ansøgning vurdere, om der er beskyttet natur, fortidsminder, fredninger eller andre forhold, der kan påvirkes af det ansøgte. Se vejledende registreringer af beskyttet natur, udpegninger i kommuneplanen m.m. på Danmarks Arealinformation - en del af Danmarks Miljøportal eller igennem Lejrekortet: Kort over Lejre Kommune | Lejre Kommune. 

Det er til enhver tid grundejer, der har ansvaret for at jorden ikke er forurenet, at der ikke påfyldes mere jord end tilladt samt at projektet ikke medfører indgreb i beskyttede naturområder.  Den tilførte jord må ikke indeholde affald som fx brokker, tegl, asfalt eller andet affald. 

Hvis terrænreguleringen kan tillades jf. Planloven, skal vi vurdere om projektet ligeledes kræver en tilladelse eller godkendelse efter miljøbeskyttelsesloven. Miljøgodkendelse udløser krav om VVM-screening, som afgør om der skal udarbejdes en miljøvurdering.