Affaldssortering på Lejre Kommunes institutioner og arbejdspladser

Alle Lejre Kommunes institutioner og kommunale arbejdspladser har pligt til at sortere deres affald. Her på siden findes svar på "oftest stillede spørgsmål" til affaldshåndteringen på kommunale institutioner og arbejdspladser.

Sådan håndterer vi affaldet på Lejre Kommunes institutioner og kommunale arbejdspladser

Alle Lejre Kommunes institutioner og kommunale arbejdspladser skal sortere i 10 affaldstyper: restaffald, madaffald, metal, plast, mad- og drikkekartoner, papir, pap, glas, farligt affald og tekstil.

På alle institutioner er der udendørs containere til:

  • Madaffald
  • Plast- og mad- og drikkevarekartoner
  • Metal
  • Papir og pap
  • Restaffald

Vær opmærksom på, at:

  • aftale et sted for glasindsamling samt finde en affaldsansvarlig for aflevering af glas i kuberne rundt i kommunen.
  • aftale, hvor I sætter ting til storskrald og haveaffald samt en ansvarlig for bestilling af afhentning. Hertil kommunikation om aflevering af affald på genbrugspladsen. 
  • bruge miljøboksen til farligt affald og aftale, hvem der sørger for bestilling af afhentning

- Se mere om afhentning og tømmetider under "hvornår bliver skraldespandene tømt?" længere nede

Beholderne til rest- og madaffald tømmes hver 14. dag. 

Skraldespande til plast, mad- og drikkevarekartoner, metal, papir og pap tømmes hver 4. uge.

Storskrald kan hentes 3 gange årligt og haveaffald 2 gange årligt. Bestil afhentning her.

Farligt affald kan hentes i miljøboksen 4 gange årligt. Bestil afhentning her.

I kan se de præcise datoer her eller via appen Affaldsportal.

Tilmelding til sms eller e-mailservice kan ske her, så I f.eks. kan nå at vende håndtagene udad til skraldemanden.

Skriv i første omgang en mail til os på affaldoggenbrug@lejre.dk eller ring på 46 46 44 35. Ordningen adskiller sig en anelse fra dem hos borgerne, hvorfor vi har brug at sikre os, at ændringen bliver efter jeres ønsker. 

Vi vil rigtig gerne vide, hvis I oplever problemer med tømningen. Derfor skal det meldes ind via selvbetjeningen eller via appen Affaldsportal. Så sørger vi for hurtigt at få problemet udbedret. Men husk, at vi henter kun sorteret affald. Er affaldet ikke sorteret korrekt, kan skraldemanden lade affaldsbeholderne stå. Ved eventuelle fejl fra renovatørens side løber en frist på 2 hverdage fra ordinær tømmedag, hvis adressen ønskes genbesøgt.

Mange institutioner har beholdere til indendørsbrug, der er beregnet til at blive tømt i de store udendørsbeholdere. Beholdere til indendørssortering letter affaldssorteringen betydeligt, hvorfor vi klart anbefaler at gøre brug af dette. Køkkenkurve kan afhentes på Allerslev Rådhus (efter aftale) eller Torkilstrup Genbrug. Andre indendørsbeholdere kan ikke bestilles gennem Lejre Kommune. 

 

Institutionerne bliver opkrævet et affaldsgebyr to gange årligt efter særlige takster for de kommunale institutioner og arbejdspladser. 

Takster for kommunale institutioner

Nogle af institutionerne deler beholdere med andre institutioner. Vi deler ikke opkrævningen op, men sender til én af institutionerne. Vi kan oplyse hvem, der modtager regningen, hvis I skriver til os på affaldoggenbrug@lejre.dk

Glas afleveres i glaskuberne, der står rundt om i kommunen. Hvis I har ønsker til  placering af glaskuber, så hører vi gerne fra jer og ser på mulighederne. Skriv til affaldoggenbrug@lejre.dk

I løbet af de kommende år vil afdelingen for Ejendomme i Lejre Kommune gennemgå alle institutioner for at sikre, at der er gode forhold for affaldsspandene udendørs. Hvis I har svært ved at finde en god midlertidig placering, kan I kontakte Teknisk Service på tekniskservice@lejre.dk

Vær opmærksom på, om beholderne står i overensstemmelse med vores regulativ. Dette er vigtigt i forbindelse med tømning af beholderne. Reglerne er de samme for alle typer adresser:  Regler for placering af skraldespande

Vi har lavet nogle plakater omkring affaldssortering, som er klar til at blive udskrevet:

Piktogrammer - god til indgangspartier, gæster m.m.

Sorteringsvejledning - detaljeret

Sorteringsvejledning som billede

Alle affaldstyper på hver sit A4-ark. Print dem, du har brug for

Klistermærker
Har I brug for flere klistermærker til beholdere inden- eller udendørs? Skriv til os på affaldoggenbrug@lejre.dk, så finder vi en løsning

Madaffaldet skal i Lejre Kommunes grønne poser til madaffald. Enten de små eller de store poser på 80 liter. De små poser kan I selv bestille 2 ruller ad gangen af på selvbetjeningen, men har I brug for kasser eller for de store poser, så skal I skrive til os på affaldoggenbrug@lejre.dk

Køkkenkurve kan afhentes på Allerslev Rådhus (efter aftale) eller Torkilstrup Genbrugsplads. Køkkenkurvene passer til de små madaffaldsposer. 

Kontakt Affald og Genbrug

 

Renovatør i Lejre

City Container
Telefon: 7077 7670 
Mail: lejre@citycontainer.dk

 

Telefon: 4646 4435

Email: affaldoggenbrug@lejre.dk

Telefontider:

Mandag: 9-11
Tirsdag: 9-11
Onsdag: 9-11
Torsdag: 9-11 og 14-16
Fredag: Lukket

Der skal bestilles tid før fremmøde. Tidsbestilling sker telefonisk eller på mail, affaldoggenbrug@lejre.dk. Uden tidsbestilling er der ikke sikkerhed for at møde medarbejdere med kendskab til det aktuelle fagområde.

Fremmøde er på Rådhuset i Allerslev, Lejrevej 15, 4320 Lejre

Mandag 10:00 – 13:00
Tirsdag 10:00 – 13:00
Onsdag LUKKET
Torsdag 10:00 - 18:00
Fredag 10:00 - 12:00