Skolestart 2018

Skoleindskrivning for børn, som skal starte i 0. klasse i august 2018, starter den 25. oktober 2017. Du finder de vigtigste informationer på denne side.

Skolestart

Alle børn, som er født i 2012 eller tidligere, skal begynde i skole i august 2018. Alle forældre vil modtage information omkring skoleindskrivning fra distriktsskolen i deres e-Boks. 

Skoleindskrivning

Den digitale skoleindskrivning er åben til og med den 12. januar 2018. Linket til skoleindskrivning finder du i den grønne boks nederst på siden her.

Hvis I ønsker en anden skole end distriktsskolen

Hvis I vil søge en anden skole end distriktsskolen er det vigtigt, at I også gør det via linket. Det kan være en anden skole i Lejre Kommune, en anden folkeskole i en anden kommune eller en privatskole.

Besked om optagelse

Jeres barn er altid sikret en plads på distriktsskolen eller på en anden folkeskole i Lejre Kommune, da det er politisk besluttet, at der er frit skolevalg ved indskrivning til 0. klasse. Hvis I søger en anden skole, er det denne anden skole, der skal give besked om, hvorvidt jeres barn får en plads.

Skal jeres barn vente lidt?

Et barns skolestart kan udsættes et år, hvis der er pædagogiske og udviklingsmæssige grunde for det. I skal kontakte skolelederen på jeres distriktsskole, hvis I ønsker udsættelse. I kan finde alle kontaktinformationer til skolerne her.

Skolelederen skal godkende udsættelsen efter dialog med jer som forældre og med børnehaven og evt. også PPR (pædagogisk-psykologisk rådgivning). Det er også skolelederen på jeres distriktsskole, som skal godkende udsættelsen, hvis I søger en anden skole end distriktsskolen.

Skolefritidsordning 

I kan tilmelde jeres barn til skolefritidsordning (SFO1) samtidig med, at I skriver jeres barn op til skole. Alle børn starter i SFO1 den 1. august.

Informationsmøder

Alle skoler holder informationsmøde for kommende 0. klasses forældre i de kommende måneder. Alle forældre er velkomne til at deltage i møderne. Informationsmøderne bliver holdt efter denne plan:

Allerslev Skole, tirsdag den 28. november 2017 kl. 19 i kantinen
Bramsnæsvigskolen, tirsdag den 14. november 2017 kl. 17-19 i musiklokalet
Hvalsø Skole, mandag den 20. november 2017 kl. 17-19 i kantinen
Kirke Hyllinge Skole, onsdag den 22. november 2017 kl. 17.15-19.00 i cafeen ved børnehaveklassernes fællesrum/teatersal
Kirke Saaby Skole, onsdag den 29. november 2017 kl. 19-21.30 i SFO Spiren
Osted Skole, onsdag den 25. oktober 2017 kl. 17-19 i børnehaveklassen
Trællerupskolen, tirsdag den 7. november 2017 kl. 17-18 i storrummet

Har du spørgsmål?

Har du spørgsmål, så er du velkommen til at kontakte din distriktsskole eller Center for Børn og Læring.

 Gå til den digitale skoleindskrivning