Spørgsmål som tilflytter

Spørgsmål
Hvad gør jeg som tilflytter, hvis jeg ønsker en institutionsplads til mit barn og ikke er bosat i kommunen endnu?

Svar
Du skal skrive dit barn op via digital Pladsanvisning, til den dato du ønsker en plads.
 
Vi anbefaler at du opskriver dit barn, så snart du ved, hvornår du har behov for pasning. Vi har pasningsgaranti på 3 måneder. Det betyder at vi har op til 3 måneder, før I er garanteret en plads i Lejre kommune.

Læs mere om vores optagelsesregler her

Spørgsmål
Kommer mit barn bagerst på venteliste som tilflytter?

Svar
Nej. Alle børn på venteliste bliver skrevet op med fødselsdagen som anciennitetsdato. Det betyder, at det er alderen, der er afgørende for barnets placering på ventelisten, og ikke hvor længe barnet har stået der. Dog skal det bemærkes, at man først er garanteret en plads i kommunen 3 måneder fra opskrivningsdatoen.

Spørgsmål
Jeg ønsker at mit barn skal fortsætte i det dagtilbud vi har nu. Kan jeg det og hvad vil det koste?

Svar
Dit barn kan godt fortsætte i det nuværende dagtilbud (kommunal dagpleje/vuggestue/børnehave). Du skal dog være opmærksom på at forældrebetalingen ved brug af dagtilbud i anden kommune end bopælskommunen kan være væsentlig højere, end hvis der benyttes et dagtilbud indenfor kommunens grænser.

Hvis du ønsker at gøre brug af et dagtilbud udenfor Lejre Kommune kan pladsanvisningen lave en beregning over forældrebetalingen. Henvendelse om præcis beregning af institutionsplads i anden kommune kan ske til Pladsanvisningen.