Vuggestuen

Vuggestuen er normeret til 12 børn og er en integreret del af Møllehuset, der også rummer en børnehave.

 

Hverdagen i vuggestuen er bygget op omkring faste rutiner, hvilket skaber tryghed for børnene. de yngste børn, har tit brug for flere lure om dagen, og dette tilgodeser vi også. Vi vækker ikke børnene, da søvn er vigtig for hjernens udvikling. En typisk hverdag ser således ud. Tiderne at ca. tidspunkter.

Mandag til torsdag

Kl. 06.00 Møllehuset åbner - Vuggestuen og børnehaven åbner sammen i fællesrummet, hvor der tilbydes lidt morgenmad.

Kl. 07.30 Vi går i vuggestuen og leger, mens de sidste børn stille og roligt møder ind, de yngste børn for en formiddagslur.

Kl. 09.00 Der spises formiddagsmad, der fx  kan bestå af lidt brød og frugt/grønt. Vi har nogle faste sange med fagter vi synger, når børnene har fået lidt at spise. Herefter bliver børnene skiftet, hvis de har behov for dette.

Kl. 09.45 Vi laver forskellige pædagogiske aktiviteter. Det kan fx være at gå en tur ud i det fri eller lave motorikbane på stuen. Her udfordres børnene til at hoppe, kravle osv.

Kl. 11.00 Spiser vi frokost - der kan bestå af fx rugbrød med pålæg eller varm mad.

Kl. 11.30 Børnene bliver skiftet og lagt til at sove i krybberummet. Det er meget forskelligt hvor længe børnene sover. De tages op i takt med at de vågner og bliver skiftet. Dem der sover kort, leger på stuen.

Kl. 14.00 Der tilbydes eftermiddagsmad efterhånden, som børnene vågner. Det består som regel af brød og frugt/grønt.

Kl. 15.00 Vi leger på stuen, i fællesrummet eller på legepladsen alt efter vejret, årstiden og hvad vi har lyst til. Børnene begynder så småt at blive hentet.

Kl. 16.45 Lukker Møllehuset

Fredag

Om fredagen har Møllehuset en anden åbne og lukke tid.

Vi åbner kl. 6.30 og lukker kl. 16.00

Ellers er dagsrytmen den samme, som beskrevet ovenfor.

I kan herunder læse flere praktisk informationer, som er godt at vide for jer forældre.

Aflevering og Afhentning

Når I afleverer og henter Jeres barn, skal I huske at sige goddag og farvel til en voksen. Dette sikrer, at vi har helt styr på, hvem der er kommet og gået. Hvis I er utrygge eller usikre på at aflevere jeres barn, må I meget gerne sige det. Børnene mærker det hutigt og det derfor vigtigt at få snakket om. Hvis I bliver nød til at gå fra et grædende barn, vredt eller ked af det barn, må I meget gerne ringe efter 15 min og spørge, hvordan det går. Det går som regel hurtig over, når I først er ude af døren og barnet er blevet trøstet af den voksne.

Når I ved, at det er andre end Jer selv, der henter Jeres barn, vil vi ligeledes gerne vide det, idet vi ikke udleverer Jeres barn til andre, uden at I har givet os besked om det.

Skiftetøj og overtøj

Vuggestuebørn i Møllehuset er også udenfor, og oplever årstidernes skiftende på egen krop.

Derfor er det vigtigt at der altid er rigeligt med skiftetøj og at det passer til årstiden - både ude og inde. Der skal helst ligge 2 sæt tøj i kurven på badeværelset. Tjek gerne ofte, om der mangler noget eller om tøjet er blevet for småt. Husk at skrive navn i, så er det langt nemmere at holde styr på hvem, der ejer hvad. Især når vi har nye voksne i huset eller hvis to børn har samme slags. Nogle børn har behov for savlesmækker - vi ønske flere end en og med navn på.

Det er vigtigt at dit barn har overtøj og fodtøj, der er tilpasset årstiden i deres garderobe. Om vinteren - en god flyverdragt, en varm trøje til at have under, samt hue og vanter. Det er vigtigt at huen slutter godt til om ørene. Vanter vil vi meget gerne have flere par af, så vi kan skifte, hvis de bliver våde. Helst strik eller fleece luffer. Store/tykke luffer er sjældent gode, da de fleste vuggestue børn ikke kan lege med dem på. De bliver derfor passive eller tager dem af og så er vi jo lige vidt. Til fødderne er det vigtigt med gode, vandtætte vinterstøvler eller overtræksfutter, alt efter om barnet kan gå eller ej.

Om sommeren, efterår og forår vil vi altid meget gerne have todelt regntøj i garderoben. Det er aldrig til at vide, hvornår der kommer en regnbygge, der gør det hele vådt. Alt efter vejret ønsker vi også todelt termosæt, sommerjakke/trøje, tyndhue/solhat og vanter. Til fødderne enten lukkede sko, sandaler eller gummistøvler til de børn der kan gå. Et par skindfutter eller vandtætte overtræksfutter til de børn der ikke kan gå.

 

 

Når dit barn skal sove

Det er vigtigt for alle børn at få den søvn, de har behov for, så de kan vokse og udvikle sig. Børnene får lov til at sove så længe, som de har behov for og tages op efterhånden, som de vågner. Helt små børn sover som regel flere gange om dagen. Dette passer vi ind i vuggestuen rytme.

Til at sove med i koldt vejr skal jeres barn have en varm trøje eller dragt, varme sokker, varme vanter og en hue i passende tykkelse.

De børn der bruger sut, sutteklud eller sove bamse, har selvfølgelig dette med. Det er vigtigt, der er flere sutter, da disse godt kan blive væk eller snavsede i løbet af dagen. Husk navn på sutterne, mange har samme slags.

Bleer

I skal selv medbringe bleer til jeres barn. Der er plads til opbevaring, så I ikke behøver at have bleer med hver dag. Det passer perfekt med en halv pakke bleer af gangen, så kan de lige være i skabet på badeværelset. I må gerne selv holde lidt øje med, om jeres barn er ved at løbe tør for bleer. Vi holder også øje og sætter en seddel, når der mangler. Dette kan dog glippe og det er derfor godt, hvis vi hjælper hinanden.