Vuggestuen

I vuggestuen lægger vi vægt på nærhed, glæde og spontanitet i et lærerigt miljø. Ved start i Vuggestuen får barnet en primærvoksen, som er ansvarlig for, at barnet og familien falder til og at barnet er i en god udvikling.

Om formiddagen er der oftest 3 medarbejdere på hver stue til de 11 børn. Så hvis et enkelt barn har brug for en voksen alene f.eks. til at falde i søvn eller, hvis barnet har en svær periode, er dette muligt. Vi arbejder meget på tværs af de 2 vuggestuegrupper, og børnene lærer hurtigt alle de voksne at kende.

Vi prioriterer, tid til leg på gulvet, synger, leger med sproget og kroppen for at børnene udvikler sig i deres eget tempo og med hver deres styrker.

Børnene hjælpes til at blive selvhjulpne, når de spiser, tager tøj på, delvis med renlighed og ikke mindst deres evner til at løse konflikter. Herved vokser børnenes selvværd. Vi er selvfølgelig meget opmærksomme på hvilke børn, der kan hvad.  Vi er altid klar til at hjælpe med det de ikke kan, eller guide dem igennem. Har barnet en dårlig dag er det også godt med en ekstra hånd, fra en kendt pædagog. 

Vi går gerne ture i lokalområdet, enkelte gange tager vi toget til Roskilde eller med de store til zoo. For at styrke børnenes motorik, går børnene så meget deres udvikling tillader, og det er sjældent vi har klapvogn med.

For de fleste børn slutter deres vuggestuetid med, at de kommer på en heldags udflugt.  De går til Tadre mølle, det tager hele formiddagen, for der er meget at se på undervejs. Så spiser de madpakker og sover til middag i shealter. Om eftermiddagen laver vi bål om udforsker området. Så kommer forældrene og henter børnene så de slipper for at gå hele vejen hjem igen. En skøn tur for både store og små.