Madordning

I Den Grønne Kile har vi en fantastisk, velfungerende madordning. Maden er hjemmelavet og tilberedt af uddannet køkkenpersonale, Sisse & Nanna, som laver varieret og sund mad til alle børn, 5 dage om ugen. Vi har økologisk spisemærke i guld hvilket betyder, at al vores mad er mellem 90-100 % økologisk.

Køkkenet i Den Grønne Kile

Dagligdagen:
Fælles morgenmad fra kl. 6: 30-7: 30
Formiddagsmad kl. 9: 30-10: 30
Frokost kl. 11:15
Eftermiddagsmad fra kl. 14:15

Vi vil alle sammenarbejde om de gode værdier, i henhold til børnekost i Den Grønne Kile. Der bliver produceret måltider til børnehavebørn og vuggestuebørn.

Vi prioriterer i vid udstrækning at lave, stort set det hele, fra bunden, med sæsonens friske råvarer.

Da køkkenet har en central beliggenhed i huset, har børn mulighed for at være en del af det, stort set hele dagen. De smager og har mulighed for at hjælpe med f.eks. skrællearbejdet i køkkenet. Vi har tæt kontakt med børnene under måltiderne, og det er også her, at børnene gerne skal blive kompetente til selvforplejning, dele mad ud og vente på tur. Vi gør meget for at skabe en hyggelig atmosfære under måltiderne. Vi har også et dejligt bålsted, hvor vi tilbereder måltider, en gang om ugen.

Økologi politik i ”Den Grønne Kile”
I Den Grønne Kiles køkken bestræber vi os på, at have en så høj økologi procent som muligt. Vi har i Den Grønne Kile, Guldmærket - hvilket vil sige at vores økologi procent ligger mellem 90-100%. Oftest udgør vores politik en procent der ligger over 95% pr. måned. 

Økologi procenten kan svinge på baggrund af, at vi køber fisk samt engang imellem vælger at prioritere dansk frugt og grønt i sæson – frem for økologi fra udlande. Dette gør vi med henblik på bæredygtighed samt smag, som også er vigtigt at tænke indover, når man producerer mad til mange.
Ud over frugt, grønt og fisk, er der engang imellem fødevarer vi ikke kan få leveret økologiske, og derved kan økologiprocenten svinge en smule.

Den Grønne Kiles Køkken Personale
Sisse & Nanna

Ãko-logo-guld

 

Madplan:
Vi bestræber os på sund og varieret kost.

På ugeplanen kan serveres følgende:
- Suppe
- Rugbrødsdag
- Varm ret, for eks. fisk eller kød, vegetarisk eller indmad
- Grøddag
- Måltid på bål, en gang om dagen. måneden

Fødselsdage : Når det er fødselsdag, er du velkommen til at bringe sund mad. Det kan eksempelvis være, rosiner, nødder, tørret frugt, figenstænger, boller (gerne grove), frugt, grønthapsere, saltstænger, popcorn og müslibar mm.


Gode ​​ideer til sund kost, besøg følgende websteder: 
- Sundebørn.dk
- Madkassen.dk
- Altomkost.dk
- Enletterebarndom.dk
- Barneguiden.dk

Velbekomme!
Vi ser frem til at bidrage med gode spisevaner til dine børn.


Smiley, Fødevarestyrelsen