Madordning

I Den Grønne Kile har vi en fantastisk, velfungerende madordning. Maden er hjemmelavet og tilberedt af uddannet køkkenpersonale, Sisse & Nanna, som laver varieret og sund mad til alle børn, 5 dage om ugen. Vi har økologisk spisemærke i sølv hvilket betyder, at al vores mad er mellem 60-90 % økologisk.

Køkkenet i Den Grønne Kile

Dagligdagen:
Fælles morgenmad fra kl. 6: 30-7: 30
Formiddagsmad kl. 9:30-9:30
Frokost kl. 11:00 
Eftermiddagsmad fra kl. 14:00

Vi vil alle sammenarbejde om de gode værdier, i henhold til børnekost i Den Grønne Kile. Der bliver produceret måltider til børnehavebørn og vuggestuebørn.

Vi prioriterer i vid udstrækning at lave, stort set det hele, fra bunden, med sæsonens friske råvarer.

Da køkkenet har en central beliggenhed i huset, har børn mulighed for at være en del af det, stort set hele dagen. De smager og har mulighed for at hjælpe med f.eks. skrællearbejdet i køkkenet. Vi har tæt kontakt med børnene under måltiderne, og det er også her, at børnene gerne skal blive kompetente til selvforplejning, dele mad ud og vente på tur. Vi gør meget for at skabe en hyggelig atmosfære under måltiderne. Vi har også et dejligt bålsted, hvor vi tilbereder måltider, en gang om ugen.

Økologi politik i ”Den Grønne Kile”
I Den Grønne Kiles køkken bestræber vi os på, at have en så høj økologi procent som muligt. Vi har i Den Grønne Kile, Guldmærket - hvilket vil sige at vores økologi procent ligger omkring 60-90%. Oftest udgør vores procent omkring 80% pr. måned. 

Økologi procenten kan svinge på baggrund af, at vi køber fisk samt engang imellem vælger at prioritere dansk frugt og grønt i sæson – frem for økologi fra udlande. Dette gør vi med henblik på bæredygtighed samt smag, som også er vigtigt at tænke indover, når man producerer mad til mange.
Ud over frugt, grønt og fisk, er der engang imellem fødevarer vi ikke kan få leveret økologiske, og derved kan økologiprocenten svinge en smule.

Den Grønne Kiles Køkken Personale
Sisse & Nanna

 
Madplan:
Vi bestræber os på sund og varieret kost.

Mandag - grøddag
Tirsdag - rugbrød med en god variation af hjemmelavet pålæg
Onsdag - varm ret, skiftende mellem vegetarisk, fisk og kød
Torsdag - rugbrød med en god variation af hjemmelavet pålæg
Fredag - suppedag


Fødselsdage
:
Når dit/jeres barn har fødselsdag, er i velkommen til at medbringe sund spise. Det kunne eksempelvis være, hjemmebagte boller (gerne fuldkorn), frugt og grønt, sjove frugtdyr, figenstænger, rosiner eller lignende.


Gode ​​ideer til sund kost, besøg følgende websteder: 
- Sundhedsstyrelsen.dk, Anbefaling for dansk institutionskost
- Altomkost.dk, Miljø og fødevareministeriet
- Sundebørn.dk, Sundhedsstyrelsen
- Enletterebarndom.dk
- Madkassen.dk


Velbekomme!
Vi ser frem til at bidrage med gode spisevaner til dine børn.


Smiley, Fødevarestyrelsen