Værd at vide

Sove/ hviletime

Mange af de yngste børn tager en middagslur efter frokost eller hviler sig. Børnene har senge og må gerne have et sovedyr o.l. med. En voksen læser historie og "putter" børnene til stille afslapningsmusik. De fleste sover lidt over en time. Vi synes, det er en god ide at tage et hvil i løbet af dagen, da børnene er mere oplagte resten af dagen, og når de skal hjem til forældrene.

Frokost og eftermiddagsfrugt

Vi spiser som regel frokost mellem kl. 11.00-11.30og i 2 grupper, hvis muligt: Én voksen med den ældste gruppe og to med den yngste gruppe.

På maddage, og når vi spiser udenfor, spiser alle børn sammen. Børnene må gerne tage en mad fra sin madkasse inden frokost, hvis de er sultne, og vi hjælper de nye børn med at holde styr på deres mad. Vi pakker maden ud på en tallerken. Vi lægger stor vægt på, at måltiderne skal være hyggelige, og vi sidder ved bordene og snakker sammen i mindre grupper.  

Om eftermiddagen ca. kl. 14.15 får vi frugt, grønt, brød o.l. Her læser vi ofte en historie, og de børn, der har sovet, sidder i sofaen og vågner stille og roligt op under et tæppe.

Morgenmad

Der er sund morgenmad indtil kl. 8.00 hver morgen. Udbuddet består som regel af havregrød, A 38, havregryn, rugbrød, groft knækbrød, boller og mælk og te. Så vidt muligt er alt økologisk. Vi har en hyggelig morgenstund i sofaen, hvor vi spiser, læser, snakker og drikker te - for det er vigtigt at starte dagen godt.